Uostas apkvailino miestą

Penkiolika metų Uosto direkcija vadovavosi negaliojančiu Vyriausybės nutarimu planuodama uosto rezervines teritorijas.

Vyriausybės nutarimas – neteisėtas

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė neskundžiamą nutartį, kurioje konstatavo, kad 1994 m. LR Vyriausybės nutarimas dėl dalies uosto rezervinių teritorijų yra negaliojantis, nes nėra oficialiai paskelbtas "Valstybės žiniose".

Tai buvo nustatyta teismui nagrinėjant ginčą dėl leidimo bendrovei "Klaipėdos Minijos centras" rengti detalųjį planą sklypui, patenkančiam į uosto rezervinę teritoriją.

Paaiškėjo, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pretenzijos šiame procese nėra pagrįstos, nes grindžiamos negaliojančiu dokumentu.

Žinia pribloškė kaip musę

Laikinai Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas einantis Algirdas Kamarauskas dienraščiui aiškino, kad jam žinomas šis teismo sprendimas.

"Šios rezervinės teritorijos apibrėžtos kitais teisės aktais ir vėlesniais Vyriausybės nutarimais, kurie jau buvo publikuoti. Panikos tame nematome", – aiškino A.Kamarauskas.

Tuo tarpu Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, išgirdęs šią teismo nutartį, net pritūpė.

"Kaip musę su musėgaudžiu pribloškė. Tai ir mes durniaus vietoje likome po to, kai tiek metų aiškinome, kad Smeltės kvartalą būtina išimti iš uosto rezervinės teritorijos? Juk sukame galvą, kaip iškeldinti gyventojus", – piktinosi meras.

Neturėjo teisinio pagrindo

Apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas tikino, kad tai labai rimta problema.

"Tai labai rimta, mes patys su teisininkais sukame galvas, apie šį sprendimą informavau susisiekimo ministrą. Mane stebina, kad penkiolika metų uoste buvo vadovautasi nepaskelbtu teisės aktu. Tiek metų uosto rezervinėse teritorijose nei fiziniams, nei juridiniams asmenims nebuvo leidžiama nieko daryti. Statyti, plėsti, remontuoti, įkeisti – viskas draudžiama, remiantis Vyriausybės nutarimu, kuris, pasirodo, negalioja. Juk gyventojai gali pareikalauti kompensacijų už tiek metų suvaržymų, vien Smeltės kvartale – daugiau nei šimtas žmonių. Visoje rezervinėje teritorijoje – per du šimtus", – stebėjosi A.Šulcas.

Uosto rezervinėje teritorijoje gyvenančių žmonių iškeldinimui trūkstant lėšų, jie ne kartą kreipėsi į miesto valdžią prašydami aiškumo dėl ateities.

"Tą pačią kurčiųjų mokyklą skubiai išdraskė, nes patenka į uosto rezervinę teritoriją. Paaiškėjo, kad tam net nebuvo teisinio pagrindo", – tikino A.Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi

visi portretas
Imkim visi ir pareiklaukim iš uosto kompensacijų už neteisėtą 15 metų priespaudą

GRYBAS

GRYBAS portretas
KA TIE NUSIKALTELIAI IS kvjud IR savivaldybe PADARE SU BUVUSIA NORMALIA VAIKU SU NEGALIA MOKYKLA,SU MERKIO garazu koperatyvu.Kas atstatys,kas atlygins zmonems nuostolius.Gal sakau Gentvilas grizes bagotas is Bruselo,gal isspirtas Dobilinskas.Prie ruso buvo tvarka,o dabar vien vagys po LT veliava valdzioje like,vien melas ir vagimas... .Nuvaziuokit i Malunininku gatve paziurekit kas liko is pastatu,kada iskeldino policijos patrulius.Rusai pasitraukdami nieko nepavoge ir nesulauze,o LT pareigunams leidus pirmiausiai isdauze langus,pavoge masyvius metalinius vartus,sukele bene tris didelius gaisrus ir matyt laukia ES paramos.Ponia Spuciene is savivaldybes dejuoja,kad mazina pinigus etatu islaikymui.Atleiskit,bet ten parazitai veisiasi,ju daug ir nieko nedaro... .

ansas

ansas portretas
Na eigu tas butu USA tai jau kojos drebetu pas tuos kur turi pagrindini akciju paketa,juk zmones gali noreti kompensaciojos,o kiek dar apkvaisintu zmoniu ...pilna
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių