Pereiti į pagrindinį turinį

Uosto įmonėje – vokeliai

2009-06-09 23:59

Laivų remonto įmonėse atlyginimai mokami nemokant mokesčių. Pareigūnai atskleidė algų mokėjimo vokeliuose ir kitokių įstatymų pažeidimo atvejų.

Klaipėdos finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai ėmėsi tirti bendrovės „Baltijos techniniai ir technologiniai sprendimai“ atsiskaitymo su darbuotojais ypatumus. Patikrinę įmonės kasą, pareigūnai nustatė, kad čia trūksta apie 2 mln. litų.

Kaip teigė Klaipėdos FNTT vadovas Arūnas Danielius, būta įtarimų, kad šie pinigai buvo išmokėti kaip oficialiai nerodoma atlyginimų dalis darbuotojams.

Bendrovėje „Baltijos techniniai ir technologiniai sprendimai“, trumpiau vadinamoje BTTS, yra apie 100 darbuotojų. Apie atlyginimų dalį, mokamą vokeliuose, pareigūnai turėjo žinių iš operatyvinių šaltinių. Patikrinę informaciją įsitikino, kad ji teisinga. Oficialiuose dokumentuose būdavo fiksuojama tik mažesnioji atlyginimų dalis.

Įtarimai pareikšti trims įmonei vadovaujantiems asmenims.

Šiuo metu uostamiesčio FNTT pareigūnai atlieka dar šešis panašius ikiteisminius tyrimus. Visus juos vienija tai, kad pažeidėjai – laivų remontu užsiimančių bendrovių vadovai. Jie įtariami ne tik mokėję atlyginimus vokeliuose, bet ir grobstę pridėtinės vertės mokestį bei įmonėse nelegaliai įdarbinę žmones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų