Uosto teritorijoje žmonės nebegyvens

Uosto rezervinėje teritorijoje prie pat geležinkelio gyvenantys žmonės galės ramiau miegoti. Jau greitai į naujus butus bus iškraustyti Nemuno gatvės 75, 91 ir 95 namų gyventojai.

Savivaldybei priklausančiuose Nemuno gatvės 75 ir 91 namuose yra šešiolika butų, iš kurių trys negyvenami. Apskaičiuota, jog iškeldinti trylika šeimų reikės 650 kv. m gyvenamojo ploto.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tariasi su savivaldybe dėl socialinio būsto statybų.

Žmonės bus iškeldinti ir iš Nemuno gatvėje esančio 95 namo. Kadangi šeši butai šiame name yra privatūs, Uosto direkcija su jų savininkais dėl kompensacijos dydžio derasi atskirai.

Gyventojus prireikė iškraustyti, nes netoli jų gyvenamos vietos planuojama antroji geležinkelio linija į "Klaipėdos Smeltę". Minėti namai pateks į geležinkelio sanitarinę zoną. Šioje zonoje atsiduria ir daugiau namų. Ateityje ketinama iškeldinti visus gyventojus nuo Nemuno gatvės 95 namo iki Sulupės gatvės. "Žmones iškeldiname tik iš tų namų, kurie trukdo konkrečiam infrastruktūros objektui", – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas.

Jo teigimu, su savivaldybės butų gyventojais problemų nekyla. Sunkiausia susitarti su privačių namų savininkais.

Iš uosto rezervinės teritorijos jau iškeldinti Nemuno gatvės 147 namo gyventojai, iš žmonių buvo išpirkti Rusnės gatvės 13 ir Šešupės gatvės 2 namai.

Dėl ketinamo statyti naujo keleivių ir krovinių terminalo teks iškeldinti ir Merkio gatvės 3 bei Minijos gatvės 92B namų gyventojus.

Į naujai projektuojamų geležinkelių sanitarines zonas iš viso patenka apie 200 gyventojų. "Ne visus gyventojus reiktų iškeldinti. Kai kur gal užtektų tik triukšmo mažinimo sienelių ar kitų priemonių. Reikia žiūrėti, kas pigiau atsieina", – teigė Uosto direkcijos direktorius infrastruktūrai Algirdas Kamarauskas.

Gyventojų iškeldinimą finansuoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Naujiems butams jau numatyti trys milijonai litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
tegul finansuoja imones,kurioms reikalingas gelezinkelis,o ne valstybine uosto direkcija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių