Už deficitines stintas – 7 eurai

Vos po kelias stintas mariose pagaunantys žvejai mėgėjai priversti laukti šaltesnių dienų ir tinkamo vėjo. Dėl tokio negausaus laimikio stintų kilogramo kainos pirkėjus verčia aikčioti.

Kruizinių laivų terminale ar Smiltynėje žvejojančių žvejų kibiruose kol kas – tik po kelias nedideles stintas.

Tiesa, naktį iš pirmadienio į antradienį Smiltynėje kai kuriems mėgėjams pavyko pagauti ir po porą kilogramų, tačiau sėkmė šypsojosi ne visiems.

Pasak žvejo Simono Karaliaus, geriausiai kibo ant šviežios strimelės gabaliukų. Tuo metu Klaipėdos pusėje situacija buvo prastoka.

Kad šiemet stintų sezonas vėluoja, galima matyti ir apsilankius uostamiesčio turguose. Pastarąjį kartą šių žuvų buvo tik praėjusią savaitę.

"Buvo mažesnių ir didesnių. Rodos, vietiniai klaipėdiečiai atvežė pagautų tinklais. Dabar niekur nėra ir neaišku, kada vėl atsiras", – sakė Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus.

Už mažų stintų kilogramą prekybininkai prašė 4,5 euro, didelės kainavo 7 eurus. Nepaisant besikandžiojančių kainų, stintas pirkėjai išgraibstė kone akimirksniu.

"Jei nepirktų, pigiau parduotų", – šyptelėjo V.Mickus.

Pašnekovo žodžiais, šiltas ruduo padarė savo, daugiau stintų tikimasi sulaukti bent jau per Kalėdas.

Šiuo metu klaipėdiečiai turguje gali nusipirkti Baltijos strimelių po vieną eurą, nedidukių menkių, kurių kilogramas kainuoja 2,20 euro, didesnės – po 4,50. Taip pat starkių, karšių, lynų, plekšnių, ešerių, kuojų, kilkų, skumbrių, kalmarų, silkių.

"Žuvų sočiai, tik pirkite, jau nekalbu apie rūkytų žuvų pasirinkimą", – pasakojo V.Mickus.

Maždaug prieš savaitę klaipėdiečius nustebino interneto socialiniuose tinkluose atsiradęs Šilutės verslininkų skelbimas – šie siūlė kilogramą stintų už 3 eurus. Prekybininkų žinutė sulaukė didelio susidomėjimo.

Žmonės svarstė, jei šviežių stintų dar nėra, matyt, pardavinėjamos šaldytos. Juolab kad ir suma, palyginti, nedidelė.

Pats pardavėjas šias kalbas paneigė, esą stintos pagautos Baltijos jūroje ir yra šviežios. Dalis laimikio atvežama ir į Klaipėdą.

"Sužvejoja ir po 150, ir po 200 kg. Žmonės manęs klausinėja, kokioje vietoje gaudau, bet aš esu tik prekybininkas ir pats nežvejoju. Mūsų stintos – iš Latvijos ir yra gaudomos tralais, todėl jų išvaizda skiriasi nuo marių stintų. Tačiau skonis tas pats", – pasakojo pardavėjas iš Šilutės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grybauskas

Grybauskas portretas
Kas tie latviai vargsai paskutiniai , o mes uztat patys turtingiausi, patys protingiausi, patys alkocholikai didziausi ir , net savizudybem pirmaujantis , o visa pasauli mokinam kaip kas turi gyventi :) Nu kas per TAUTA lietuviu, nu nx:))))) Ieva ir Adomas jei butu zinojas , kad atsiras tokie lietuviai butu tik oralini dare:)))

Geras Ponas

Geras Ponas portretas
O Liepojoje Latvijoje- didele po 4 eurus. O karpis tik 2.40

Anonimas

Anonimas portretas
uz 7 eurus, tegul stintas valgo patys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių