Už durų – nekviesti svečiai: gyventojai vėl sulauks įvairių vizitų?

  • Teksto dydis:

Pačiame Klaipėdos centre gyvenantys žmonės dar prieš antrąjį, rudeninį, karantiną sulaukė nekviestų svečių – į jų namus ėmė belstis nepažįstami vyrai. Kyla baimių, kad ir dabar, kai jau galioja griežti karantino suvaržymai, gyventojai gali vėl sulaukti įvairių vizitų.

Prašė pildyti anketą

Liepų gatvės 21-ajame name yra apie 70 butų. Vieną rudens dieną gyventojų durų skambučius spaudinėjo du jauni vyrai.

Tų, kas atidarydavo duris, jie prašydavo užpildyti anketą, kuria, kaip galima buvo suprasti, siekta paraginti gyventojus apsispręsti dėl namą administruojančios įmonės pakeitimo.

Koks bus administratorių likimas, suprantama, spręs patys gyventojai, tačiau kai kuriuos jų  labiausiai nustebino jaunų vyrų noras pandemijos metu gyvai bendrauti su žmonėmis.

Mes esame kategoriškai prieš visokius vaikščiojimus ten, kur tam nėra būtino poreikio.

"Nors karantino dar nebuvo, bet senoliai jau laikėsi atstumo ir nenorėjo, kad pas juos brautųsi nepažįstami žmonės. Apie savo baimes man papasakojo pagyvenę kaimynai. Sužinojome, kad vienas tų vyrų buvo Gvidas Skirutis. Kaip galima taip elgtis pandemijos metu? Jei mes norėsime ką nors keisti, patys tai padarysime. Pasidomėjome internete, kas yra šis žmogus, ir buvome labai nustebinti. Mes patys spręsime namo administravimo klausimą", – teigė namo gyventojas Alvydas.

Iš tiesų internete yra informacijos apie tai, kad 2015 m. Baltarusijoje buvo kilęs skandalas, nes lietuviška įmonė "Bonus Admin" darbuotojams kaimyninėje šalyje esą nemokėjo algų.

Įmonės pasamdyti baltarusiai savo nuoskaudas išliejo portalui "Ježednevnik".

Šioje istorijoje buvo minima ir žinomo Klaipėdos verslininko G. Skiručio pavardė. Tuomet jis paaiškino, kad dėl situacijos kalti užsakovai, kurie neatsiskaito su įmone, ir žadėjo užglaistyti konfliktą.

Tikino, kad yra niekuo dėtas

Tačiau pats verslininkas G. Skirutis kategoriškai atmetė teiginį, kad šįsyk jis lankęsis klaipėdiečių namuose.

Vyras pripažino, jog yra netiesiogiai susijęs su įmone "Bonus Admin", bet niekada nesisiūlė perimti namo administravimo.

Pasak G. Skiručio, jei įmonei bus pasiūlyta perimti darbą su šiuo namu, tada jie ir svarstytų tokią galimybę, bet kol kas kalbos apie tai nebuvę.

"Aš nesu Klaipėdoje, jokiu būdu nesilankiau butuose. Neįsivaizduoju, kaip tai gali būti ir kas čia taip kalba. Man labai keista", – dienraščiui teigė G. Skirutis.

Kas vaikščiojo į žmonių butus ir gyvai juos kalbino namo administravimo klausimu, lieka neaišku.

Ragino nieko nepriimti

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas tikino, kad net ir ne karantino metu žmonės turi teisę neįsileisti ir nebendrauti su nepažįstamais ar nepageidaujamais asmenimis.

Raimundas Grigaliūnas / Redakcijos archyvo nuotr.

"Šiuo metu tokie vaikščiojimai į žmonių namus – nerekomenduotini ir net neleistini. Suprantama, jeigu tai nėra su buitinėmis avarijomis susijusių tarnybų darbuotojai, kai tam yra būtinybė. Bet ir jie ateina su tam tikromis apsaugos priemonėmis. Kai mūsų klausė apie galimybę surengti bendrijos gyventojų susirinkimą, mes pasakėme kategoriškai – šiuo metu to daryti negalima, visus reikalus galima išspręsti kitomis priemonėmis: paštu, elektroninėmis priemonėmis, skelbimais. Juk į kokį nors pasiūlymą ar sprendimą žmonės gali atsiliepti įmesdami laiškus į pašto dėžutę. Mes esame kategoriškai prieš visokius vaikščiojimus ten, kur tam nėra būtino poreikio", – paaiškino R. Grigaliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
klastukaiiii
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių