Už ir prieš: ar bausti rizikuojančius žvejus?

Praėjusią savaitę uostamiestį sukrėtė nelaimė, kai Kuršių mariose, nepastebėję plono ledo, įlūžo ir žuvo du klaipėdiečiai. Vyrai ėjo tamsiu metu ir nepamatė ledu neaptraukto marių ploto. Vieno jų ieškota visą dieną. Narai iki sutemų leidosi į ledinį vandenį, žvalgėsi po ledu. Jiems talkino pasieniečių laivas ant oro pagalvių, tačiau skenduolio rasti nepavyko.

Praėjusią savaitę uostamiestį sukrėtė nelaimė, kai Kuršių mariose, nepastebėję plono ledo, įlūžo ir žuvo du klaipėdiečiai. Vyrai ėjo tamsiu metu ir nepamatė ledu neaptraukto marių ploto. Vieno jų ieškota visą dieną. Narai iki sutemų leidosi į ledinį vandenį, žvalgėsi po ledu. Jiems talkino pasieniečių laivas ant oro pagalvių, tačiau skenduolio rasti nepavyko. Kasmet pavasarėjant, kai marių ledas eižėja, nuo atskilusių ledo lyčių tenka gelbėti būrius žvejų. Kaskart po panašių gelbėjimo operacijų minimos sumos, kiek kainavo šie darbai. Neretai pasigirsta ir siūlymų gelbėjimo išlaidas išreikalauti iš nuo nelaimės apsaugotų žvejų. Svarstant, ar išgelbėtiems žmonėms reikėtų užkrauti gelbėjimo operacijos išlaidas, nuomonės išsiskiria.


Kristina Vintilaitė, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja:

– Kiekviena situacija yra labai unikali. Viena, kai įvyksta nelaimė esant storam ledui. Bet jeigu skelbiama informacija apie pavojus ant ledo, o žmonės vis tiek lipa ir elgiasi neatsargiai, būčiau už tai, kad jie patys už gelbėjimą ir sumokėtų. Juk tai ne gaisras, kuris kyla netikėtai. Žmogus susiruošia, susideda mantą, pasiruošia maisto, pasižiūri sinoptikų pranešimus ir traukia ant ledo, nors informacija plačiai skleidžiama, kad ant ledo nėra saugu. Todėl ir manau, kad jie turėtų atlyginti valstybės patiriamą žalą juos gelbstint, kai yra pavojus jų gyvybei arba jiems būnant ten, kur draudžiama žvejoti. Tai yra labai didelės išlaidos.

Prieš
Vladas Valukonis, pasaulio spiningavimo čempionas:

– Mano įsitikinimu, apie jokį mokestį už žvejų gelbėjimą negali būti nė kalbos. Juk mes mokame mokesčius, kad išlaikytume visą valstybės sistemą, taip pat ir tas tarnybas, kurios atlieka gelbėjimo darbus. Juk už mūsų visų pinigus perkamos visos tam reikalingos priemonės. Jei nieko nedarytų, kam tada būtų leidžiami pinigai? Būtų tokia logika, jog žmonės yra kalti todėl, kad juos ištiko nelaimė. Ar avarijoje nukentėjusįjį turime apkaltinti, kad jis dėl šios nelaimės kaltas? Juk ir jį gelbėja specialiosios tarnybos. Tai yra visiška nesąmonė. Juk nė vienas žvejys neina skandintis. Tai yra klaidos ir nelaimingi atsitikimai. Visada taip buvo ir bus, net jeigu bus draudimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Vintilaite , ka padaret po nelaimes , kad sekanti neatsitiktu? Suda ir nieka , du dalykus. Pas jus storazandzius politikierius tikslas tik vienas , nieko nedaryti ir pamalti suda. Patys meskeriotojai (tiksliau pora ju) prikale zenkla poligone , kad kiti saugotusi , nes yra propersu. Patys zmones zymi ikaltomis lentomis ir kitomis priemonemis nesaugius ledo ruozus. O jums turbut reiketu konkursa paskelbti , kad koks giminaitis kelis simtus tukstanciu uz tai susizertu . P.S. dar prie to pacio paziuresim kiek savivaldybes imbecilai dar galvosit del pesciuju perejos , kur zuvo jau antras zmogus siemet ir del Liepu-Artoju gatves sankryzos.

???

??? portretas
Jei aš einu per gatvę neleistinoje vietoje, mane baudžia. Jei vairuoju neprisisegęs saugos diržo - mane baudžia. O jei žvejoju ant ledo šalia praplaukiančio tanklaivio, manęs nebaudžia.

2 tirlipirli

2 tirlipirli portretas
Visiems kaip tirlipirli, prieš reikšdami savo nuomonę, pasitarkite su suaugusiais - ar ta nuomonė turi nors kiek logikos. Važiuoja toks tirlipirli su dviračiu savaitgalį po parkelį ir netyčia apvirsta ir susilaužo ranką. Ir ką mes mokesčių mokėtojai turime tam klišakojui ranką gipsuoti, gydyti ? Tokių atvejų daug. Taip kad nusiraminkit ir barškinkit klaviatūrą toliau, nes išskyrus intiko jums niekas gyvenime neidomu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių