Užbarikaduotas garažas Vitės kvartale – nukeltas

Naujasis Vitės progimnazijos sporto aikštynas traukia akį, o tuo pat metu ir stebina vienu sprendiniu. Prie pat aikštyno savavališkai pastatyto garažo savininkas nebeteko galimybės į jį įvažiuoti savo automobiliu – vartai ėmė remtis į tvorą. Nebeliko nieko kita, tik nukelti šį statinį.

Įvertino trūkumus

Šios savaitės pradžioje Vitės progimnazijos bendruomenė buvo pakilios nuotaikos – pagaliau statybininkai oficialiai perdavė naująjį aikštyną, kur vaikai sportuos per kūno kultūros pamokas ir galės rengti įvairių sporto šakų varžybas.

Savivaldybės bei mokyklos vadovai vaikštinėjo po stadioną, ieškojo darbininkų klaidų, bet buvo priversti pripažinti, kad atlikti darbai džiugina, pastabos buvo nereikšmingos.

Ne ką mažiau priekabiai šį objektą vakarais apžiūrinėja gretimuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai. Žvalgydamiesi į tvora aptvertą ir todėl jiems neprieinamą stadioną daugelis apsuka nemažą ratą.

Buvo girtuoklių priebėga

Tolimiausiame kampe, arčiausiai uosto įmonės tvoros, jau daug metų stovi metalinis garažas. Vitės kvartalo gyventojai kartais matydavo, kaip pagyvenęs vyras atidarydavo šio garažo vartus ir išvairuodavo iš jo senutę mašiną.

Pastaruoju metu tokio vaizdo stebėti neteko, vaikai aprašinėjo žaliai nudažytą garažą visokiomis keverzonėmis.

Dar prieš metus prie jo nuolat rinkdavosi vietos girtuokliai, tai buvo pamėgta jų vieta. Tam tikrą valandą be išankstinio susitarimo vyrai nutūpdavo prie garažo kampo, kur buvo įsirengę vietą sėdėjimui.

Garažas užėmė stadionui skirtos teritorijos kampą. Projektą kuruojantiems savivaldybės darbuotojams būtų tekę priversti savininką pašalinti savavališkai pastatytą griozdą.

Pėdsakas: ten, kur ilgus metus nelegaliai stovėjo metalinis garažas, liko tik plastikiniais buteliais nusėtas plotas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įvažiuoti nebegali

Toks procesas būtų atėmęs nemažai laiko, darbai nelaukė, todėl šiomis dienomis žmonės stebi tiesiog komišką situaciją – garažo vartai tik praverti, pro juos vaikštinėja vyras ir tempia iš vidaus visokius daiktus.

Atidaryti šių vartų iki galo ir juo labiau įvažiuoti mašina neįmanoma. Stadiono tvora įrengta vos per porą metrų.

Turėjome daugiau problemų nei garažas.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė pasakojo, kad projekto dėl garažo koreguoti neteko.

Korekcijos atliktos tik toje aikštyno pusėje, kuri yra arčiausiai uosto tvoros. Kadangi toje vietoje ketinama tiesti plačią gatvę, mokyklos stadione teko atsisakyti vieno bėgimo tako.

"Turėjome daugiau problemų nei garažas. Teko tiesiog atsižvelgti, kad tas garažas ten yra. Su savininku bandėme susitarti. Bet garažas ten stovi nelegaliai. Nenorėjome dėl to ilgiau kankinti vaikučių ir stabdyti projekto. Šiame objekte buvo rimtesnių problemų, svarbiausia buvo padaryti darbą laiku", – pasakojo D.Gerasimovienė.

Jos žiniomis, savininkas nebesinaudojo šiuo garažu, abejota, ar jis apskritai dar yra gyvas.

Nepakluso reikalavimui

Miesto viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Marius Poimanskis teigė, kad garažas stovi mokyklos sklype, tad ji ir turėjo spręsti šį reikalą.

Galima tik spėti, kodėl taip neatsitiko.

Iki 2017 m. Vitės kvartalo seniūnaičio pareigas ėjęs Ruslanas Schneiderat prisiminė, jog prieš gerą dešimtį metų jis kovojo, kad kvartale neliktų savavališkai pastatytų metalinių garažų.

Daugelis savininkų pakluso reikalavimui juos nukelti, todėl šios vietos atrodo tvarkingos.

Tačiau minimo garažo savininkas, anksčiau laikęs jį arčiau Švyturio gatvės 10-ojo namo, po tokių raginimų jį paprasčiausiai nugabeno atokiau, į mokyklos stadiono pakraštį.

Ketvirtadienį ryte metalinio garažo, dėl kurio statybininkams teko "nukirsti" sporto aikštyno tvoros kampą, jau nebebuvo.

Tai, kad jo čia būta, dabar primena tik plastikiniais buteliais nusėtas plotas. Jis liudija apie tai, kodėl teko keisti tvoros trajektoriją ir kažkieno nesusikalbėjimą, o gal užsispyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojai

Gyventojai portretas
Turim stadioną kieme ir negalima juo naudotis.po pirmos valandos stovi tuščias ir užrakintas. Ačiū, kad rūpinates gyventojų sveikata, leidžiat jiems sportuoti.tiek metų teko kęsti rūdžių dulkes ir jomis alsuoti, o dabar dar ir vienintelę vietą pasportavimui uždarė. Kaip čia močiutės sportuodavo, jaunimas žaisdavo krepšinį, begiodavo. Ir nesakykit, kad dabar negalit leisti žmonėms, nes nuniokos. Tai kurių velnių kamera įdėta? Tuščią ir nenaudojamą stadioną stebėti. Gėda jums begedziai.

Anona

Anona portretas
tai va bus tiesiama plati gatvė, nors prieš tai savivaldybė tai neigė, o dabar vardan plačios gatvės buvo atsisakyta vieno bėgimo takelio, taip sprendžiama Klaipėdos miesto jaunimo gerovė.

Kaimynas

Kaimynas  portretas
Bus praėjimas per stadioną ,ar teks pačiam iškirpti tvora ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių