- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Pamačius kalėdinius žaisliukus primenančius zefyrinius besmegenius, ne vienam kyla klausimas, ar jie valgomi.
-
Ne kiekvienas išdrįsta suvalgyti tokią zefyrinę kompoziciją.
-
Susižavėjimą keliantys Olgos kurti desertai kuria šventinę nuotaiką.
-
Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
-
Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
-
Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
-
Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
-
Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
„Ar jie valgomi?“ – tokio klausimo dažniausiai sulaukia desertinės „O.K. Taste of Life“ įkūrėja ir konditerė Olga Kurgina, kurianti įvairiausių formų nuostabius gardumynus. Jos desertai dažnai tampa originaliomis saldžiomis dovanomis, patvirtinančiomis įmonės pavadinimą bei leidžiančiomis pajausti gyvenimo skonį.
Švenčių karalius – meduolis
Klaipėdoje įsikūrusi desertinė „O.K. Taste of Life“ didžiausioms metų šventėms pradėjo ruoštis prieš gerą pusmetį. Konditerė Olga Kurgina įmonės socialinėje paskyroje dalijasi originalių, pačios kurtų desertų, galinčių tapti puikiomis ir įdomiomis dovanomis, nuotraukomis. Akį traukia gražiai supakuoti meduoliai – neatsiejama gražiausių metų švenčių dalis.
O.Kurgina patvirtina, kad meduolis – karalius tarp šventinių gardumynų. Šis žaismingas ir nostalgiškas kepinys daugeliui yra neatsiejamas jaukiausių žiemos švenčių simbolis.
„Mūsų meduoliai pasirengę tapti gražiausia dovana tiems, kas ypač vertina tradicinį Kalėdų skonį ir aromatą. Kruopščiai dekoruoti kepiniai nepaliks abejingų“, – teigia desertų kūrėja.
Būtent meduoliai prieš šventes tampa populiariausia bei perkamiausia desertinės preke. Juos dovanoti mėgsta draugai, kaimynai, kolegos, verslo atstovai ar per vaikų šventes Kalėdų senelio pagalbininkais tampantys tėvai.
Kas bendro tarp debesų ir zefyrų?
„O.K. Taste of Life“ po truputį bando paįvairinti kalėdines tradicijas, pasiūlydama naujų skonių. Tad vis daugiau pirkėjų atranda prieš porą metų desertų kūrėjos pasiūlytą naujovę – zefyrus iš uogų ir vaisių tyrės.
„Kas bendro tarp debesų ir zefyrų? Jie tokie lengvi, purūs ir gali būti įvairiausių formų. Neįtikėtinai skanūs, nes sudėtyje naudojami šviežių vaisių arba uogų tyrė rankų darbo desertai pakutens gomurį ir privers aikčioti, kokie jie gražūs“, – taip kuriamus zefyrus pristato kūrėja.
Šventines asociacijas keliantys zefyrai savo skoniu neprilygsta pirktiems prekybos centre. Iš vaisių ir uogų tyrės kuriami zefyrai labiau primena kalėdinius papuošimus nei desertus. Tad konditerė itin dažnai sulaukia klausimų, ar jie valgomi.
Pakeitus ingredientus zefyrai gali nusidažyti bet kuria pageidaujama spalva, o skoniai taip pat įvairuoja – nuo agrastų, slyvų iki obuolių ar moliūgų.
Taip gražu, kad net gaila valgyti
Kitas dažnas pastebėjimas iš klientų atsiliepimų apie Olgos desertus: „Gaila valgyti“. Jos kurti desertai ar puokštės iš zefyrų dažnai taip ir lieka namų dekoro puošmena.
Paklausta, kaip pati vertina, kad desertai taip ir lieka neparagauti, kūrėja buvo atvira: norisi, kad žmogus pasimėgautų visais įmanomais skoniais ir kad dovana pradžiugintų ne tik akis, bet ir gomurį. Nauji skoniai paįvairina gyvenimą ir nors trumpam nuskaidrina kasdienybę.
Plytelės, primenančios atvirukus
Žiūrint į Olgos kurtus šokoladinius atvirukus, mintyse taip ir gimsta sąrašas žmonių, kam norėtųsi išsiųsti tokį kalėdinį sveikinimą.
Primenantys saldžius atvirukus originalūs, rankų darbo, tirpstantys burnoje kalėdiniai šokoladai gali tapti puikia dovana. Gaminamos iš juodo, pieniško ir balto šokolado, plytelės gali būti įvairiausių spalvų, o ypatingą dekorą padeda sukurti šokoladiniai papuošimai, šaltyje džiovinti vaisiai, uogos, riešutai ir, žinoma, kūrėjos vaizduotė.
Idėjų dovanoms ar šventiniam desertų stalui pirkėjai gali pasidairyti kūrėjos elektroniniame kataloge „Facebook“. Kai kurie klientai išsako savo pageidavimus ir konditerė juos įgyvendina desertų pavidalu.
O.Kurgina ne tik kuria desertus. Organizuojamuose edukacijose ji mielai dalijasi patarimais, kaip dekoruoti šventinius kepinius ar paversti juos netikėtais bei mielais stalo dekoro atributais. Paganyti akis ar sužinoti daugiau informacijos apie desertinę galima: O.K. Taste of Life | „Facebook“.
P.S. Desertų nuotraukų socialinėje paskyroje alkanam geriau nežiūrėti.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pajūryje – tiršta žmonių6
Šį savaitgalį pajūryje pagaliau ne tik saulėta, bet ir šilta, tikra vasara atviliojo į pajūrį daugybę žmonių. Pajūrio gelbėtojams taip pat prasidėjo karštos dienos. ...
-
Grasinimai kruizų dar nepaveikė
Dėl paaštrėjusios geopolitinės retorikos, susijusios su tranzitu į Kaliningradą, jūrų turistai savo kelionių į Klaipėdą kol kas neatšaukia. ...
-
Universiteto absolventams – diplomai
Laukiamiausias Klaipėdos universiteto absolventų metų renginys – diplomų teikimas – šįkart vyko "Švyturio" arenoje. Šiemet universitetą baigė šimtai studentų. ...
-
Traukinių nematyti per žolę: kas atsakytų, jei įvyktų tragedija?10
Klaipėdos rajono gyventojai kelias savaites kraipė galvas stebėdami, kaip Kiškėnų pervažoje išstypo žolė, per kurią vairuotojams nebuvo įmanoma įžiūrėti, ar saugu kirsti geležinkelio bėgius. ...
-
Pajūris virs tropikais4
Šį savaitgalį ir visą kitą savaitę bus labai panašu į tikrą tropinę vasarą – dienomis tvyros karščiai, oras mažai atvės ir naktimis, o savaitės antroje pusėje pratrūks liūtys su žaibais ir perkūnija. ...
-
Joninių šventė – naujame skvere: nuo tradicinių dainų iki efektingo ugnies šou9
Trumpiausią naktį metuose Joninių šventė Klaipėdoje surengta atnaujintame Danės skvere, o ne Jono kalnelyje, kaip įprastai. Be gyvo garso koncertų ir tradicinių vainikų pynimo, šventę vainikavo efektingas „Ugnies šokio&ldq...
-
Po žiemos audrų į paplūdimius sugrįžo du trečdaliai smėlio, Kuršių nerijoje – trečdalis
Po siautusių žiemos audrų į krantą žemyninėje dalyje sugrįžo apie 60 proc. nuplauto smėlio, o Kuršių nerijoje – apie 30 proc., sako mokslininkai. ...
-
Išaugusios kainos negąsdina: poilsiautojai užplūdo kurortus, viešbučiai – perpildyti38
Ilgąjį Joninių savaitgalį Lietuvos kurortuose – poilsiautojų gausa. Kai kur apsistoti vietų nelikę, o Druskininkuose, Birštone ir pajūryje kartu užimta 85 proc. apgyvendinimo įstaigų. Nepaisant išaugusių kainų, gyventojų lūke...
-
Gydytoja M. Sakalauskaitė: plastikos chirurgai – perfekcionistai, siekiantys geriausio rezultato3
Sostinės šurmulį į pajūrį iškeitusi vilnietė medicinos centro „Northway“ Klaipėdoje plastikos chirurgė Marija Sakalauskaitė nė karto nesigailėjo tokio savo sprendimo, sukėlusio aplinkinių nuostabą. Gyvenimas uostamiestyj...
-
Kretingoje – seniausios bažnyčios durys2
Agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos išskirtinių pasiekimų knygą, anksčiau vadintą Lietuvos rekordų knyga, įrašė naują išskirtinį pasiekimą. Ją papildė įrašas – seniausios ba...