Uždarys eismą Jūrininkų prospekto ruože

Uostamiesčio vairuotojų laukia nauji iššūkiai. Savaitei bus sudarytas eismas Jūrininkų prospekto dalyje nuo Šilutės plento iki Bandužių gatvės. Labiausiai šie apribojimai palies į uostą ir iš jo vykstantį sunkiasvorį transportą.

Skuba pakloti vamzdį

Uždaryti Jūrininkų prospekto ruožą prireikė dėl kolektoriaus klojimo. Dviejų metrų diametro vamzdis klojamas aštuonių metrų gylyje. Jis drieksis nuo Laisvosios ekonominės zonos iki Jūrininkų prospekto. Būtent nuo pastarojo norima pradėti darbus.

„Norime greičiau pakloti kolektorių Jūrininkų prospekte. Juk vyksta ir šios arterijos kapitalinis remontas. Norime pasitraukti greičiau, kad kelininkai galėtų atlikti savo darbus“, – tvirtino kolektorių tiesiančios įmonės atstovas.

Kadangi kolektorius tiesiamas aštuonių metrų gylyje, darbų negalima atlikti betranšėjiniu būdu. Dėl to ir prireikė uždaryti eismą Jūrininkų prospekte.

„Ar nebus taip, kad prašote uždaryti eismą savaitei, o ta savaitė užsitęs iki Velykų? Jau turime tokį vieną pavyzdį“, – atkreipė dėmesį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

Klausimą pristatęs įmonės atstovas patikino, kad taip tikrai nebus. Penktadienį uždarius eismą, žadama intensyviai dirbti savaitgalį.

Dėl vilkikų – ginčai

Klausimą svarsčiusios Saugaus eismo komisijos nariai sutiko, kad reikia uždaryti eismą Jūrininkų prospekte, nes nėra kitos išeities.

„Kai darai miestui kažką gero kažkur laikinai turi būti ir nepatogu. Čia tas atvejis“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Daugiausia rūpesčių, uždarius eismą Jūrininkų prospekto dalyje, kils sunkiajam transportui, kuris važiuoja į uostą ir iš jo. Siūlyta vilkikus nukreipti į per Minijos gatvę į Statybininkų prospektą.

Teigta, kad lengvajam transportui rūpesčių dėl uždaryto Jūrininkų prospekto neturėtų kilti. Automobilių vairuotojai gali pasirinkti kitus kelius, kurių yra ne vienas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas atkreipė dėmesį, kad sunkiasvorio transporto eismas Statybininkų prospektu naktimis yra draudžiamas.

Atkreiptas dėmesys, kad uoste veikla vyksta ir tamsiuoju paros metu. Siūlyta laikinai panaikinti galiojančius apribojimus Statybininku prospekte.

„Ženklus galima uždengti plėvele. Turime kvalifikuotai priimti sprendimą“, – tvirtino L.Dūda. Laikinam apribojimų panaikinimui pritarė ir policijos atstovai.

Siūlė palaukti ryto

A.Michailovas pabrėžė, kad reikia apsispręsti, ar vilkikams minėta arterija reikia leisti važiuoti visą parą, ar taip, kaip dabar numatyta.

„Gyventojai ilgai prašė, kad tokie ženklai būtų įrengti. Gal dešimt metų. Kalbame jų ramybės trikdymą tamsiuoju paros metu, likus savaitei iki Kalėdų. Sakyčiau tai nekorektiška. Manau, kad sunkiasvoris transportas Statybininku prospektu turėtų važiuoti tada, kada jam leidžiama“, – dėstė mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Jam pritarė ir posėdyje dalyvavusi vicemerė Judita Simonavičiūtė: „Mūsų niekas neprašo uždengti ženklų. Tik leisti vilkikams važiuoti Statybininkų prospektu. Tai mes leiskime tai daryti, kaip numato Kelių eismo taisyklės“.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad tada vilkikų vairuotojus baus policija, jei šie naktį važiuos Statybininkų prospektu.

„Gal nevažiuos, žinodami ženklus. Palauks ryto“, – svarstė A.Šulcas.

Leido važiuoti tik dieną

Nors posėdyje dalyvavę uosto ir jo įmonių atstovai prašė, kad sunkiajam transportui Statybininku prospektu laikinai būtų leidžiama važiuoti visą parą, į tai nebuvo atsižvelgta.

Saugaus eismo komisija nusprendė, neuždengti tą numatančių ženklų. Tad vilkikai Statybininku prospektu galės važiuoti tik dieną.

„Jei kils rūpesčių, gausime prašymą, tada žiūrėsime, ką daryti“, – tvirtino A.Šulcas.

Nepritarta ir laikinam automobilių stovėjimo Statybininkų prospekte uždraudimui. Kad tai gali sukelti rūpesčių vilkikams, posėdžio metu atkreipė uosto įmonių atstovai.

„Automobilius statyti Statybininkų prospekte leidžiama tik naktimis. Nemanau, kad tamsiuoju paros metu krovininės mašinos važiuoja viena paskui kitą. Tad stovintys automobiliai neturėtų trukdyti“, – tvirtino L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbantis vairuotoju

Dirbantis vairuotoju portretas
As dirbu vairuotoju,kaip man siulot isvaziuot is uosto ir gryzt i uosta nakti ar po 21 val. Oru perskrist iki kkt. Ar smeltes terminalo. Koks siauru paziuru zmogus taip sugalvojo uzdaryt gatve i terminala juk ne as vienas vaziuoju simtai anksti ryte isvaziuoja ar velai gryzta i terminalus priduot ar paimt konteineri. Ka siulot eit atostogu kad po zenklais nevaziuot.juk garantuotai naktimis statybininkuose stoves policija ir baus kas po zenklu vaziuos nes kito kelio nera.puse klaipedos vairuotoju liks be teisiu nes kazkas nenori nuimt apribojimu statybiniku prospekte keliom savaitem.juokinga kad paskaitai tegul palaukia iki 9 ryto. Tada galesit vaziuot.

Anonimui

Anonimui portretas
Eik galva issiplauk...

Anonimas

Anonimas portretas
Spieju butent statybininku prospektas yra toliause nuo gyvenamu namu nutoles,gal tik vienas kitas namukas sale stovi palyginus su kitais prospektais ar gatvemis pro kures transportas juda netik sunkus bet ir lengvasis,sunkuji norit iskrapstyti,o ko patys nelipat is lengvuciu nepersedate i viesaji kad miestas butu svaresnis konforto noris,tarsa pofik tik savaudiskumas tematot tik save ir savo gerove,ant kito nusisvilpti
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių