Klaipėdos etikos sargams pateiktas skundas dėl politikės elgesio: užkliuvo bičiulystė

Miesto etikos sargai buvo raginami pradėti tyrimą dėl Klaipėdos miesto tarybos narės Ligitos Girskienės elgesio. Sulaukta skundo dėl politikės ir į teisėsaugos akiratį patekusios Raimondos Zaborės bendravimo.

Pasiekė skundas

Uostamiesčio Etikos komisijos narius pasiekė Modesto Nugaro pranešimas, kuriame reiškiamos abejonės dėl L. Girskienės ir R. Zaborės bendravimo ir ar tai nepažeidžia politiko elgesio normų, skaidrumo reikalavimų.

Dar prieš komisijos nariams pradedant tartis, šiuo klausimu pasisakiusi L. Girskienė sakė, kad Etikos komisija pastaruoju metu tampa įrankiu, siekiant paveikti politikų veiksmus ar su jais susidoroti. Tai, politikės nuomone, padaryti siekta ir šįkart.

"Šiuo metu pareiškėjas dirba bendrovės "Raguvilė" marketingo vadybininku. M. Nugaras buvo Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas Klaipėdos mero rinkimuose", – dėstė L. Girskienė.

Anot jos, pateiktas skundas yra šios bendrovės kova prieš politikę dėl to, kad ji, kaip pati teigia, kovoja prieš verslininkų planus Klaipėdos rajone, Šimkų kaime.

"M. Nugaras atstovauja įmonės interesams, ir šitas skundas yra noras susidoroti su manimi, paveikti mane", – puolimą įžvelgė politikė.

Akcentavo aukštus standartus

Informavusi, kad nusišalins nuo klausimo svarstymo, L. Girskienė dar pareiškė, kad ne Etikos komisijos kompetencija yra spręsti, su kuo politikas gali bendrauti ir su kuo neturėtų.

Tokią poziciją palaikė ne visi miesto etikos sargai.

Etikos komisijos narys Kazys Bagdonas teigė, kad politikai vis dėlto turėtų rūpintis geru savo įvaizdžiu ir paisyti aukštų standartų.

Raimonda Zaborė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Čia kalba eina apie nuolatinį, o ne atsitiktinį bendravimą. Etikos kodeksas numato, kad politikas turėtų atsižvelgti, su kuo bendrauja, nes tai jo įvaizdis", – dėstė politikas.

Jo kolega komisijoje Rimantas Didžiokas laikėsi nuomonės, kad politikai turi vengti kontaktų su abejotinos reputacijos asmenimis.

"Tai yra norma. Nežinau, ar ji kur nors yra įrašyta, ar nėra. Tuo labiau, jeigu kontaktuojama nuolat. Tai yra tokia kaip ir visiems suprantama, nerašyta taisyklė. Jeigu tai yra kur nors užrašyta – turėtume į tai atsižvelgti", – aiškino politikas.

Tyrimo nepradėjo

Tiesa, būta ir palaikančių poziciją, kad politikams neturėtų būti aiškinama, su kuo bendrauti.

Ironizuodamas Alvidas Šimkus kolegų klausė, ar politiku, tarybos nariu tapęs žmogus turi prašyti tų, su kuriais ketina bendrauti, kad atneštų pažymas dėl teistumo ir pan.

Komisijos nariui Sauliui Liekiui skundas pasirodė keistokas.

Ligita Girskienė / Vytauto Petriko nuotr.

"Kaltina žmogų, kodėl jis bendrauja su tam tikru žmogumi, kuris yra kažkada galbūt teistas. Bendrauti gali su bet kuo. Aš, kaip socialinis darbuotojas, irgi daug bendrauju su narkotikų vartotojais ir taip toliau", – dėstė S. Liekis.

Nuomonės, kad tyrimo pagal pateiktą skundą pradėti nereikia, laikėsi daugiau komisijos narių.

Todėl buvo apsispręsta tyrimo nepradėti, motyvuojant tuo, kad skundžiamos veiklos apibūdinime trūksta aplinkybių, pagal kurias komisija galėtų imtis šio klausimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaudies priešas

Liaudies priešas portretas
Kas bendrauja su nusidėjusiu, tuos reikia pasmerkti ir aptvėrus tvora, leisti tik pažiūrėti į juos. Kunigus, kurie bendrauja su nusidėjėliais ir dar net nuodėmes atleidžia iš viso pasmerkti, į atsilaisvinusias Lukiškes uždaryti... Negalima draugauti, reikia pyktis, įžeidinėti, žeminti - tada spaudai gerai...

Ką jus čia

Ką jus čia portretas
apie ta mizerija šnekat? Ar seniai ji čia verkė kap krokodilas? Dabar neverkia o reikaliukus suka.Nieko iš jos gero tik savo imone stumia ir karjera daro.Melagė

Lauris

Lauris  portretas
Geriau Girskiene negu titovas
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių