Užkratą kariui nustatė tik atlikę testą

  • Teksto dydis:

Šeštadienį paskelbta, jog Lietuvos kariuomenėje užfiksuotas dar vienas koronaviruso atvejis. Kariui, kuris turėjo mokyti šauktinius, užkratas nustatytas tik atlikus testą. Kariuomenės atstovų teigimu, toliau nustatinėjami visi galimi jo kontaktai.

Infekcijos atvejis šeštadienį buvo užfiksuotas Klaipėdoje dislokuotame didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

„Klaipėdos Butigeidžio dragūnų batalione profesinės karo tarnybos kariai, prieš atvykdami į naują dviejų savaičių pamainą ir pradėdami savo darbą su šauktiniais, pradėti testuoti siekiant apsaugoti karantino sąlygomis gyvenančius nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karius ir taip prisidėti prie visos šalies pastangų stabdant koronaviruoso plitimą“, – patvirtino Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovai. Taigi, kariui, kuris turėjo mokyti šauktinius, užkratas nustatytas tik atlikus testą.

Yra duomenų, kad prieš patvirtinant susirgimą, karys naktį praleido vienoje palapinėje su dar penkiais kariais.

Kariuomenės atstovai tikino, kad kariai, kontaktavę su apsikrėtusiuoju, patikrinti dėl užkrato.

„Visi naujosios pamainos kariai, kurie kartu gyveno vienoje patalpoje, nors jų testai ir buvo neigiami, šiuo metu išleisti izoliuotis namuose ir stebėti savo būklę. Šiuo metu su užsikrėtusio kario pagalba bandomi nustatyti visi galimi jo kontaktai“, – teigė Lietuvos kariuomenės atstovai.

Bataliono vadovybė esą ėmėsi visų reikalingų priemonių, kad sumažintų galimą ligos plitimą.

Visos patalpos, kuriose gyveno tirtos pamainos kariai, dezinfekuojamos.

Su nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariais dirbti pradės tik tie kariai, kurių testai yra neigiami.

Šią savaitę buvo pranešta, kad Lietuvos kariuomenėje koronavirusu (COVID-19) sirgo 28 sąjungininkų kariai bei 2 civiliai darbuotojai.

Pirmieji koronaviruso COVID-19 atvejai kariuomenėje buvo nustatyti kovo pabaigoje kariuomenės dalinyje Rukloje.

Virusas buvo nustatytas vienam civiliam darbuotojui ir vienam kariui iš Nyderlandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neklauskite

Neklauskite portretas
Gal dar palaikykite uždarytus ten!! Leist reik karantinuotis namuose, čia bent artimieji, o ten? Po kiek veidu gyvena kuopose? Visos pratybos vyksta, tai kaip jie nepasigaus viruso. Vadai grįžta iš civilizacijos, iš kur žinote kad neatvežė jie viruso?

Batalionas

Batalionas portretas
Karius reikia visus testuoti, nes tai jauni, sveiki, jauni žmonės, kurie gali ir nejausti užkrato simptomų ir tapti užkrato nešiotojais.

Kęstas

Kęstas portretas
ŠLOVINGOJE LIETUVOS KARIUOMENĖJE TVARKOS IR DISCIPLINOS NIEKAGA NEBUVO.SAVAITGALIAIS IŠKYLAUJA.NEBLAIVŪS ŠLAISTOSI VIEŠOSE VIETOSE.KOLCHOZAS.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių