Pereiti į pagrindinį turinį

Užšalęs tvenkinys kelia grėsmę

2015-01-08 09:27

Plonu ledu padengtas tvenkinys prie LCC tarptautinio universiteto tapo pavojų keliančia vieta iš aplinkinių mokyklų čiuožinėti ateinantiems vaikams. "Žemynos" gimnazijos bei "Verdenės" progimnazijos auklėtiniai, neapdairiai lipdami ant užšalusio ledo, rizikuoja savo gyvybėms.

Rizika: tai, kad mokiniai bando Šiaurės prospekte esančio tvenkinio ledo stiprumą, kelia nerimą   suaugusiesiems.
Rizika: tai, kad mokiniai bando Šiaurės prospekte esančio tvenkinio ledo stiprumą, kelia nerimą suaugusiesiems. / Vytauto Petriko nuotr.

Plonu ledu padengtas tvenkinys prie LCC tarptautinio universiteto tapo pavojų keliančia vieta iš aplinkinių mokyklų čiuožinėti ateinantiems vaikams. "Žemynos" gimnazijos bei "Verdenės" progimnazijos auklėtiniai, neapdairiai lipdami ant užšalusio ledo, rizikuoja savo gyvybėms.

Taiko sankcijas

Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys, jei ledas yra plonesnis nei 7 centimetrai, jis nėra saugus.

"Šioje situacijoje reikėtų atlikti patikrinimą drauge su policija. Jei ant užšalusio tvenkinio lipa mažamečiai, atsakomybė gresia jų tėvams. O nepilnamečius nuo 16 metų galime bausti už saugaus elgesio ant ledo pažeidimus ir jiems patiems taikyti sankcijas. Tie vaikai kelia pavojų ir sau, ir kitiems", – įspėjo V.Valys.

Anot "Verdenės" progimnazijos direktorės Rimos Kurlavičienės, mokyklos teritorijos palikimas pertraukų metu prieštarauja įstaigos politikai.

"Tėveliai sutartyje pasirašo, kad jų vaikai neis už mokyklos ribų. Kad ir kaip stengtumėmės kontroliuoti jų elgesį, auklėtinių saugumą užtikrinti galime tik tada, kai jie yra mokykloje", – teigė R.Kurlavičienė.

Informuos apie pavojus

Progimnazijos direktorė svarstė, kad mokiniai išbandyti ledo eina po pamokų, kadangi visai šalia vandens telkinio yra autobusų stotelė, iš kurios daug vaikų keliauja namo.

"Žemynos" gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė teigė, jog nei mokyklos administracija, nei patys tėvai nėra pakankamai informuoti apie tai, ką veikia moksleiviai prie Šiaurės prospekte esančio tvenkinio.

"Mokiniai mums nėra davę jokio signalo. Teks perduoti klasių vadovams, kad jie primintų gimnazistams, kaip elgtis ant ledo. Vis dėlto LCC tarptautinis universitetas turėtų pasirūpinti šio telkinio saugumu", – sakė R.Podoliankienė.

Pasiekti neturėtų

Nors vietiniai gyventojai nerimauja dėl vaikų tykančių pavojų, LCC tarptautinio universiteto atstovas Arnoldas Remeika teigė, kad jokių grėsmingų situacijų minėtoje vietoje jam neteko matyti.

"Būtų šiek tiek juokinga, jei ten pastatytume sargą arba aptvertume teritoriją tvora. Aplinkinių gyventojų patogumui šią erdvę laikome atvirą. Jei vaikai nori išbandyti ledą, tai yra tėvų atsakomybė", – pabrėžė A.Remeika.

Apie pusantro metro gylį siekiantis tvenkinys, pasak Miško kvartalo seniūnaičio Antano Gimbuto, neturėtų būti prieinamas mažiems vaikams. Anot jo, tvoros statyti čia negalima, kadangi pagal įstatymą tokio pobūdžio vandens telkinius aptverti yra draudžiama.

"Miesto valdžia turėtų atkreipti dėmesį. Tačiau tai atsitiks tik tada, kai įvyks kokia nors nelaimė," – sakė A.Gimbutas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų