Užtarimo dėl kačių – pas prancūzų garsenybę B. Bardot

Kelias dešimtis kačių miesto centre savo lėšomis maitinanti klaipėdietė pagalbos nutarė ieškoti pas prancūzų garsenybę Brigittą Bardot. Išskirtiniu grožiu prieš dešimtmečius spindėjusi pasaulinė kino žvaigždė dabar garsėja kaip gyvūnų teisių gynėja.

 

Kelias dešimtis kačių miesto centre savo lėšomis maitinanti klaipėdietė pagalbos nutarė ieškoti pas prancūzų garsenybę Brigittą Bardot. Išskirtiniu grožiu prieš dešimtmečius spindėjusi pasaulinė kino žvaigždė dabar garsėja kaip gyvūnų teisių gynėja.

Išleidžia visą pensiją

"Nebežinau, ką daryti: beglobiams gyvūnams aš išleidžiu daugiau nei sau. Viskas prasidėjo nuo kelių katinų, o vėliau žmonės ėmė specialiai juos čia palikinėti. Dabar per pietus iš visų aplinkinių rajonų susirenka apie 30 katinų", – pasakojo Rūtų gatvės gyventoja Jevgenija.

Moteris prisipažino, kad bijo aplinkinių pasmerkimo dėl savo veiklos.

"Kas myli gyvūnus juk supras. Aš juos ir maitinu, ir gydau. Šiuos katinus padeda prižiūrėti mano mama ir kita moteris. Tai jau tapo savotiška privačia katinų prieglauda", – prisipažino pensininkė.

Meilė gyvūnams klaipėdietei pensininkei atsieina kone pusę jos 527 litų pensijos.

Katinams nėra vietos

Jegvenija mėgino globojamiems katinams surasti rimtesnius namus.

"Gyvūnų prieglauda "5 pėdutės" neturi tiek vietos. Šitiek laukiau, bet taip ir nesulaukiau eilės priduoti savo kačiukus. Tik vieną paėmė, kai 70 litų sumokėjau. Savanoriauju viešojoje įstaigoje "Būk mano draugas", bet ten prieglauda jau perpildyta. Nors šios įstaigos ir padeda maistu, bet situacija nesikeičia", – guodėsi pensininkė.

Moteris nuolat ieško paramos, organizuoja labdaros akcijas.

"Prašau, kad žmonės paaukotų malkų prieglaudai ar kokį seną statybininkų vagonėlį, net geležinkeliečių prašiau seno, nebenaudojamo vagono. Daug kas paklaustų, kodėl aš tai darau?

Mano tėvas, kuris tarnavo sovietinėje armijoje, mylėjo gyvūnus. Tai persidavė ir man. Aš žinau, kad kiti tik juokiasi ir mane vadina miesto keistuole. Tačiau jei ne aš, kas tiems gyvūnams padės?" – klausė Jevgenija.

Laišką veš į Prancūziją

Moteris tikino puoselėjanti viltį, kad uostamiestis taps pavyzdingu miestu beglobių gyvūnų priežiūros klausimais.

"Aš parašiau laišką prancūzų aktorei Brigitai Bardot, kuri garsėja kaip gyvūnų globėja. Kviesčiau ją atvažiuoti į Klaipėdą. Gal jos pagalba pavyktų atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų bėdą?" – tikino Jevgenija.

Moteris net susirado žymiosios aktorės adresą. Jos vila yra Kanubjė įlankoje netoli San Tropezo, o kad nereikėtų mokėti paštui, ji sumąstė įduoti laišką turistinei firmai.

"Juk žmonės važiuoja į Prancūziją ar Angliją, nuvežtų ir įmestų laišką į pašto dėžutę", – savo planą atskleidė Jevgenija.

Moteris paramos prašė ne vienoje įmonėje, tačiau ne visur buvo sutikta mielai, buvo tokių kontorų, iš kur ją išvijo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

drakonas

drakonas portretas
džiaugiuosi, kad dar yra gerų žmonių, kurie rūpinasi gyvūnais, maniau kad jų iš vis pas mus jau nera. Baisu kas dedasi šiame pasaulyje vien tik žudikai, egoistai, pavydūs neduok dieve, jei kas gyvena geriau už kitus, bus tuoj sumalti į miltus

vėjai - 250lt mėn

vėjai - 250lt mėn portretas
mūsų šeimoje auga 5-ių metų katinukas,britų mėlynasis trumpaplaukis, Bučkis. Valgom "ROYAL CANIN" maistuką, tualeto reikmėm naudojam silikoninį kraiką, kasdien pasimėgaujam skanumynais katėms, turim truputuką viršsvorio - katinėlis iškastruotas (sveriam 6kg),Esam ir sirgę - kai lb staiga nutukom po kastravimo, bet...ne ištįsus 5-is metus... - na, bet tikrai katinuko išlaikymas mums nekainuoja 250lt mėnesiui! - išsitenkam tarp 50-70lt, taip kad...čia pateikti skaičiai -250lt/mėn - nesuvokiami protu! O šiaip tai džiugu, kad yra žmonių, kurie myli ir rūpinasi beglobiais gyvūnais. Sėkmės Jūsų nesavanaudiškuose sumanymuose ir veikloje!

Tai atsipeikekit, moterytes

Tai atsipeikekit, moterytes portretas
savanoriauju , ir žinau kaip yra sunku, gyvūnai serga , ir sterilizuoja juos, kaip manot veterinarai už dyką dirba ? Jei jau taip gražiai šnekam apie "suskretusias kates ", taip pat galiu pasakyt ir jums, jei negali skirt savo vaikui tiek kiek reikia pinigų nėr ko prisiperėt :D
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių