V. Grubliauskas: kiekviena vakcina turi surasti savo petį

Daugiau dalyvių šventėse, klientų aptarnavimas uždarose patalpose – tokias laisves įteisintų Galimybių pasas. Pasiskiepijusiems, persirgusiems ar pasitikrinusiems nuo COVID-19 žmonėms jis įsigalios jau po poros savaičių. Tačiau Klaipėdos meras nuogąstauja, kad ši naujovė gali sukelti ir rūpesčių.

Papildomas krūvis savivaldai

„Kaip dažniausiai ir būna, didžiausias įgyvendinimo krūvis vėl krenta ant savivaldos pečių. Ant jų ir taip daug kabo. Kuo daugiau neši, tuo daugiau krauna“, – apgailestavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Taip jis kalbėjo po pirmadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kartu su Sveikatos apsaugos ministerija organizuoto Galimybių paso pristatymo.

Pasas plačiau atvertų kavines, restoranus, barus. Taip pat būtų leidžiami koncertai iki 500 žiūrovų ne tik lauke, bet ir uždarose patalpose.

Juose galėtų dalyvauti pasiskiepiję, persirgę arba neseniai dėl COVID-19 pasitikrinę asmenys.

Tai reiškia didesnį krūvį patikros punktams.

„Ministerijos pristatė galimybę papildomai kompensuoti mobiliuosiuose punktuose padidėsiantį krūvį. Priedai yra gerai, bet svarbu, kad būtų kam juos mokėti. Punktų darbuotojai ir dabar turi ką veikti“, – teigė V.Grubliauskas.

Srautų problema

Merui kilo klausimų ir dėl testavimo prioritetų.

„Ar bus atskiriami norinčiųjų pramogauti nuo privalomai besitestuojančiųjų srautai? Klausimas, į kurį nėra galutinio atsakymo. Buvo pasakyta, kad eiles, kam suteikti prioritetą, turi sudėlioti savivaldybė“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Pasak jo, pirmenybė vis dėlto bus jaučiantiesiems ligos simptomus ir atliekantiesiems privalomus testus – mokytojams, moksleiviams, kitų profesijų atstovams. Tikimasi, kad prasidėjus vasarai nebereikės testuotis mokytojams, tad punktai atlaisvės.

„Dinamiškas procesas. Pirmosios savaitės, matyt, bus didysis išbandymas visiems. Tiek norintiems naudotis, tiek jo veikimą užtikrinantiems žmonėms“, – spėjo meras.

Tačiau didžiausias savivaldybės rūpestis šiandien išlieka vakcinavimas.

„Kiekviena vakcina turi surasti savo petį. Didžiausias praradimas, kai vakcinos nepanaudojamos vien dėl to, kad yra amžiaus ar kiti ribojimai“, – teigė V.Grubliauskas.

Spartina veiksmus

Šią savaitę nuspręsta paankstinti klaipėdiečių nuo 45-erių skiepijimą. Dar praėjusią savaitę Vyriausybė paskelbė šią amžiaus grupę vakcinuosianti nuo gegužės 17 d.

„Nuleidžiame amžiaus kartelę žemiau. Tikiuosi, tai išjudins procesą. Neatmesčiau galimybės, kad savaitės pabaigoje priimsime naujų sprendimų, bet kol kas apie juos nenoriu kalbėti“, – teigė meras.

Klaipėdos valdžia buvo sulaukusi kritikos, kad skiepija griežtai laikydamasi Vyriausybės nustatytų amžiaus grupių. O kitos savivaldybės jau anksčiau skiepams registruodavo ir gerokai jaunesnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silvestra

Silvestra  portretas
Vakar mačiau verkiančia mama,kuri palaidojo dukra 50 metų po skiepo ir žentą 53m po skiepo...ar tai normalu?????????

kur

kur portretas
pasirinkimas?

skalikams

skalikams portretas
puteikiniai šunys loja-reiškia meras gerai dirba
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių