V. Titovą miesto taryboje pakeitė E. Andrejeva

Ketvirtadienį prisiekė nauja Klaipėdos miesto tarybos narė Ela Andrejeva. Ji pakeitė mandato netekusį už Lietuvos partizanų vado paniekinimą nuteistą Viačeslavą Titovą.

Naujos tarybos narės priesaiką priėmė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Ji priminė, kad lapkričio 5-ąją komisija nutraukė tarybos nario V. Titovo įgaliojimus, o trečiadienį teismas konstatavo, kad politikas, dėl teistumo praradęs teisę būti savivaldybės tarybos nariu, negali toliau eiti šių pareigų. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad Vyriausioji rinkimų komisija pagrįstai panaikino už partizanų vado paniekinimą nuteisto V. Titovo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandatą.

Išsamus tyrimas dėl politiko veiksmų pradėtas pernai liepą, kai V. Titovas diskusijoje dėl partizanų vado atminimo įamžinimo pareiškė, jog partizanų vado iniciatyva buvo nužudyti 8 tūkst. piliečių ir vaikų. V. Titovas tikina pasirėmęs sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, o tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių KGB bylomis.

Ankstesnės kadencijos Klaipėdos politikai V. Titovui buvo pradėję mandato panaikinimo procedūrą dėl priesaikos sulaužymo, tačiau tąkart jis pasitraukė iš tarybos dar iki balsavimo, o per kovą vykusius savivaldos rinkimus vėl buvo išrinktas jos nariu.

Šįsyk vietoje V. Titovo į tarybą pateko visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ sąraše po brūkšnio buvusi E. Andrejeva.

„Stengsiuosi dirbti gerai ir sąžiningai“, – ketvirtadienį sakė politikė.

Naujai tarybos narei V. Grubliauskas įteikė gėlės.

To paties posėdžio metu Tarybos narys Audrius Petrošius pasitraukė iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komandos suformuotos frakcijos „Už Klaipėda“ ir tapo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų nariu. Nepaisant pasikeitimų frakcijose, valdančioji koalicija liko tos pačios sudėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Misko brolis

Misko brolis portretas
Ar cia ne ta, kur is paskos titovo visur vaiksciojo? Tai ar bus koks skirtumas?

Pagyvensim - pamatysim

Pagyvensim - pamatysim portretas
Pas Andrejeva nera jokio dvasingumo, akys pyktos, nemaloni moteris. Kad tik nebutu Titovo tesinys.

labai

labai portretas
maloni moteriškė, dvasinga tokia.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių