Vagystė Sąjūdžio parke

Valdinininkų abejingumas ir noras esą sutaupyti pinigų baigėsi tūkstantiniais nuostoliais.

Tik šiemet pabaigtame įrengti Sąjūdžio parke, esančiame pietinėje miesto dalyje, buvo išlaužyti 38 šviestuvai. Didžioji jų dalis pavogta, mat šviestuvai buvo pagaminti iš aliuminio, kuris yra superkamas.

Savivaldybės atstovai policijoje parašė pareiškimą, kuriuo pranešė apie turto sugadinimą ir vagystę. Skaičiuojama, kad vandalų ar metalo vagių padaryti nuostoliai siekia 60 tūkst. litų.

Niokoti ir vogti šviestuvus ilgapirščiams buvo sudarytos visos sąlygos – Sąjūdžio parke dar niekada nešvietė nė vienas žibintas.

Nors jie yra pastatyti, prijungti prie elektros tinklų, tačiau savivaldybė šviestuvų neperduoda eksploatuoti bendrovei “Gatvių apšvietimas”.

Pavogti žibintai buvo vos 70 centimetrų aukščio, tad juos nuversti ir išsinešti buvo nesudėtinga. Klaipėdiečiai iki šiol stebisi, kodėl tokius šviestuvus apskritai reikėjo statyti, mat parke yra pastatyta ir aukštų šviestuvų.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Kazimieras Radžius teigė, kad tokių nuostolių savivaldybė dar niekada nėra patyrusi.

Kol kas neaišku ir tai, ar šviestuvai bus atstatyti. “Juk čia reikalingos labai didelės lėšos. Reikia užsakyti, kad pagamintų naujus šviestuvus”, - tvirtino K.Radžius.

Kelerius metus kurtą Sąjūdžio parką, įrengtą tarp Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios ir Jūrininkų prospekto arčiau Taikos prospekto, valstybinė komisija tinkamu naudoti ptripažino šiemet kovą.

6,2822 ha ploto parke įrengtos dviračių magistralės, pėsčiųjų takai, riedlenčių takas, 19 poilsio aikštelių, pastatyti 65 suoliukai, sumontuota 130 šviestuvų.

4,8 ha plotas apželdintas – apsodintas jaunais medžiais ir krūmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių