Pereiti į pagrindinį turinį

Vaiko pagrobimo byla – į pabaigą

2010-02-22 08:45
Įtariamasis: G.Ušurenkinas prisiima didžiąją vaiko pagrobimo kaltės dalį.
Įtariamasis: G.Ušurenkinas prisiima didžiąją vaiko pagrobimo kaltės dalį. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Drastiška vaiko pagrobimo ir išpirkos reikalavimo istorija Klaipėdoje jau ištirta, trūksta tik vieno įtariamųjų psichiatrinės ekspertizės. Šio klaipėdiečio motina įsitikinusi, kad jos sūnus tapo bendrininko įrankiu ir atpirkimo ožiu.

Gydėsi Švėkšnoje

Vasario pradžioje Lietuvą sukrėtė žinia apie Klaipėdoje pagrobtą pirmoką, už kurį pareikalauta 400 tūkst. litų išpirkos.

Tą pačią dieną nusikaltėliai buvo sulaikyti, o sveikas ir gyvas vaikas išlaisvintas.

Netruko paaiškėti, kad pagrobėjai – darbo neturintys, skolų slegiami klaipėdiečiai 42 metų Genadijus Ušurenkinas ir 45 metų Vladimiras Karpovas. Vyrai demaskuoti pagal telefono, iš kurio rašė žinutes, duomenis.

Bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Ruslanas Ušinskas penktadienį teismą paprašė skirti V.Ušurenkinui psichiatrinę ekspertizę.

Paaiškėjo, kad šis vyras daug kartų gydytas Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje.

Medikai patarė negimdyti

G.Ušurenkino motina Jelena Lavrenova dienraščiui pasakojo, kad prieš daug metų pagimdė negyvą kūdikį, o kai laukėsi Genadijaus, medikai jai patarė atsikratyti vaisiaus.

Gydytojai tąsyk tikino – vaikas gims nesveikas.

„Jau vaikų darželyje Gena buvo kitoks nei visi vaikai. Dažną dieną sėdėdavo kamputyje ir valandų valandas minkydavo plastiliną. Pirmoje klasėje jis nesugebėjo nieko išmokti. Tėvas jį už tai be gailesčio mušė, bet tai negelbėjo. Vaikas mokėsi pagalbinėje mokykloje, bet ir ten ne ką teišmoko, baigė tik keturias klases, – pasakojo J.Lavrenova. – Vėliau jis bandė dirbti, bet ilgiau niekur neužtrukdavo. Gena geros sielos, bet trumpo protelio. Nuo vaikystės įrašytas į psichiatrijos ligoninės Bangų gatvėje įskaitą.“

71 metų moteris užaugino du sūnus. Jaunėlis – sveikas ir protingas, gyvena užsienyje.

Tai iš jo J.Lavrenova sužinojo, kad vyresnysis sūnus suimtas ir įtariamas vaiko pagrobimu.

Dukart įkeitė butą

Du infarktus išgyvenusi moteris, pasakodama apie sūnų, graibstėsi už širdies. Pagyvenusi klaipėdietė pasakojo, kad G.Ušurenkinas dukart buvo įkeitęs šeimos būstą.

Tik per plauką moteris išgelbėjo nuosavybę, kaskart negalėdama atsistebėti, kad nekilnojamojo turto agentūros skuba sudaryti sandorius su neįgaliu žmogumi.

„Didžiausia Genos nelaimė, kad jis labai lengvai pasiduoda kitų žmonių įtakai. Vladimiras, kuris dabar kartu įtariamas vaiko pagrobimu, jau daug metų juo manipuliuoja. Kai gulėjau ligoninėje, Volodia jį suvedžiojo užstatyti mūsų dviejų kambarių butą“, – guodėsi moteris.

Moterį sutiko ligoninėje

"Prieš keletą metų Švėkšnoje sūnus susipažino su tokia Gertrūda, – pasakojo J.Lavrenova. – Ta moteris jį vynioja apie pirštą. Vos tik gauna abu pašalpas, važiuoja pas jos giminaites į Plungę, o netrukus grįžta viską išleidę. Ji meluoja per akis. Juk ir butą išnuomojusiems šeimininkams aiškino, kad abu dirba.“

Minėtame bute įtariamieji ir laikė pagrobtą vaiką, kurį prižiūrėjo G.Ušurenkino sugyventinė.

J.Lavrenova pasakojo, jog sūnaus sugyventinė jam žadėjo, kad giminaičiai grąžins skolą, o 40 tūkst. litų perves į G.Ušurenkino sąskaitą.

Šventai tikėdamas pažadais, vyras prašydavo savo senyvos motinos pinigų sugyventinei rūkalams nupirkti.

Moteris baiminasi, kad įkalbėtas sugyventinės ir draugo sūnus prisiims visą kaltę sau.

Kol kas oficialioji nusikaltimo schema tokia: G.Ušurenkinas sugalvojo ir įgyvendino vaiko pagrobimą. Jo draugas benamis V.Karpovas tik talkino nusikalstant, o sugyventinės G.Dausinienės statusas – liudytoja.

Tad protiškai atsilikęs vyras gali tapti kalčiausiu iš trijulės.

Vaiko išlaisvinimo operacija:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų