Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų žaidimų aikštelei parinko dulkančią dangą

2013-03-19 23:00
Vaikų žaidimų aikštelei parinko dulkančią dangą
Vaikų žaidimų aikštelei parinko dulkančią dangą / Vytauto Petriko nuotr.

Kelerius metus nesibaigiantis klaipėdiečių pasipiktinimas, jog Poilsio parke įrengtoje žaidimų aikštelėje vaikai išsitepa ir batus, ir rūbus, nes jos danga yra netinkama, pagaliau sulaukė dėmesio.

„Problema tikrai yra ir ieškome galimybių, kaip ją išspręsti“, – patikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė.

Vaikų žaidimų aikštelė sutvarkytame Poilsio parke buvo įrengta 2010 metų vasarą. Nuo tada ir pasipylė žmonių skundai, jog iš aikštelės vaikai grįžta tarsi iš bulviakasio – purvini nuo galvos iki kojų. Klaipėdiečių nuomone, pagrindinė problema yra netinkama aikštelės danga, kuri labai tepli.

„Nerimą kelia ne tik šios vaikų žaidimų aikštelės akmenukų dulkėjimas, bet ir tai, kad joje pabuvus apie pusvalandį atsiranda sunkumas kvėpavimo takuose“, – aiškino klaipėdietis Antanas Brencius, kuris savaitgalį dar kartą įsitikino, kad po apsilankymo šioje vaikų žaidimų aikštelėje dulkės nusėda ne tik ant drabužių.

Aikštelės danga, anot A.Velykienės, yra natūralus kalkakmenis, kuris jokios žalos sveikatai nedaro, neva ją žmonės tik įsikalba. Esą kur kas labiau kenkia automobilių išmetamosios dujos.

„Specialistų paprašiau išsiaiškinti, ar aikštelė tikrai turėjo būti išklota kalkakmeniu. Viename techninio projekto brėžinyje mačiau, kad turėjo būti pasirinkta plauto žvyro danga. Todėl ir reikia išsiaiškinti, kas yra parašyta projekto specifikacijose. Jei rangovai paklojo ne tokią dangą, kokia buvo numatyta, privalės ją pakeisti savo lėšomis“, – tvirtino A.Velykienė.

Tačiau aikštelės projektuotojai dar pernai uostamiesčio savivaldybei išaiškino, kad jokios klaidos nėra – aikštelė turėjo būti išklota kalkakmeniu.

„Manėme, kad tos dulkės galiausiai išsisklaidys, tačiau praktika rodo, kad ir po dviejų sezonų niekas nepasikeitė, kalkakmenis nenusiplovė, tepa vaikų batus ir drabužius, todėl problemą reikia spręsti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja.

Jos žodžiais, jei bus nustatyta, kad aikštelė ir turėjo būti išklota kalkakmeniu, rangovai klaidos nepadarė, tuomet savivaldybė pati turės ieškoti būdų, kaip pakeisti aikštelės dangą.

„Specialistai jau dabar sufleruoja, kad tą kalkakmenį galima uždengti mulčiu ar smėliu. Tikrai nieko nepažeistume, jei ant kalkakmenio užklotume naują dangą“, – tvirtino A.Velykienė.

Vaikų žaidimo aikštelės įrengimas Poilsio parke kainavo apie 150 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų