Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojus erzina šviesoforas prie kolegijos

2009-12-21 05:00
Grafikas: Minijos gatvėje, prie Socialinių mokslų kolegijos esantis šviesoforas darbo dienomis eismą reguliuoja nuo 7 iki 20 val., savaitgaliais jis išjungiamas.
Grafikas: Minijos gatvėje, prie Socialinių mokslų kolegijos esantis šviesoforas darbo dienomis eismą reguliuoja nuo 7 iki 20 val., savaitgaliais jis išjungiamas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Minijos gatvėje, prie Socialinių mokslų kolegijos esantis šviesoforas piktina vairuotojus, kuriems tenka sustoti, net ir tada, kai per gatvę niekas neina. Jie siūlo išeitį – įrengti šioje vietoje pėsčiųjų reguliuojamą šviesoforą.

Darbo dienomis ties kolegija esantis šviesoforas eismą reguliuoja nuo 7 iki 20 val. Užkimšta Minijos gatve su kliūtimis judančių automobilių vairuotojai pyksta, kad šis šviesoforas – niekam nereikalingas. Tačiau Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas tvirtino, jog eismą reguliuojančio prietaiso nauda akivaizdi.

"Nuo to laiko, kai buvo įjungtas šviesoforas, šioje vietoje nebuvo partrenktas nė vienas pėsčiasis, o skaudžios nelaimės čia gali įvykti greitai. Į kolegiją eina dideli moksleivių srautai. Joje yra ir valgykla. Žmonės ten eina valgyti. Šviesoforas reikalingas, kad pėstiesiems nereikėtų kaip zuikiams per perėją lakstyti. Be to, jei nebūtų šviesoforo, taptų sudėtinga išvažiuoti iš Rūtų gatvės. Šviesoforas šioje vietoje būtinas", – pabrėžė A.Katkauskas.

Pareigūno teigimu, sudaryti galimybę, kad pėstieji galėtų patys įsijungti eiti leidžiantį žalią šviesoforo signalą tik kai jiems reikia, negalima, nes čia yra sankryža.

Šiuo metu Klaipėdoje yra trys pėsčiųjų reguliuojami šviesoforai: Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje, Taikos prospekte prie sveikatos centro ir Šilutės plente.

Pirmieji du yra reguliuojami ir automatiškai. Anot bendrovės "Sankryža" vadovo Antano Garjono, jungikliai čia įrengti dėl neįgaliųjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų