Vaizdo kamera – klaipėdiečių pageidautoje vietoje

Beveik prieš mėnesį startavusi interneto svetainė www.saugusmiestas.lt sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo.

Svetainės lankytojai balsavo, kuriose Klaipėdos vietose, jų manymu, labiausiai trūksta vaizdo stebėjimo kamerų. Klaipėdos miesto savivaldybė ir policija, atsižvelgusi į balsavimo rezultatus, nusprendė vaizdo stebėjimo kamerą sumontuoti vietoje, už kurią balsavo daugiausiai svetainės lankytojų. Klaipėdos vaizdo stebėjimo sistemą prižiūrinti inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima" gruodžio pradžioje kamerą įrengė Minijos gatvėje, prie pramogų klubo „Paradox".

Šios kameros dėka jau buvo užfiksuotas kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Į du automobilius įsirėžęs vairuotojas pareigūnams aiškino, kad jis tik norėjęs užbaigti manevrą. Tačiau sankryžą filmuojančių kamerų įrašas pateikė kitus faktus - minėtasis vairuotojas į sankryžą įvažiavo jau užgesus geltonam šviesoforo signalui. Įvykusios avarijos metu žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadinti automobiliai ir pristabdytas eismas.

Saugaus miesto svetainėje taip pat vyko balsavimas, kaip klaipėdiečiai vertina miesto stebėjimo sistemą. 88 proc. svetainės lankytojų teigė, kad jie džiaugiasi, jog Klaipėdoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Kad šventes sutiktume ne tik saugiau, bet ir linksmiau, Teatro aikštėje stovinčią Kalėdų eglę nuo šiol gali matyti kiekvienas uostamiesčio gyventojas, apsilankęs "Saugaus miesto" tinklalapyje. Čia galima tiesiogiai stebėti ne tik Teatro aikštėje, bet ir kitose miesto vietose esančių kamerų filmuojamą vaizdą bei toliau reikšti savo nuomonę apie vietas, kuriose kamerų reikia labiausiai.


Šiame straipsnyje: kameros

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių