Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkai Kanuose nesilankys

2009-03-13 09:00

Sunkmetis privertė Klaipėdos valdininkus atsisakyti komandiruotės į Kanus, kur šiuo metu vyksta didžiausia Europoje nekilnojamojo turto paroda.

Nors į ją išvyko Vilniaus ir Kauno delegacijos, kurių komandiruotės sykiu kainuos beveik 700 tūkst. litų, klaipėdiečiai šiais metais nusprendė taupyti.

"Tarp nekilnojamojo turto vystytojų šiuo metu vyrauja krizė, todėl mes nusprendėme, kad galime susilaikyti ir šiais metais parodose neprisistatysime", – teigė Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Klaipėdos savivaldybės delegacija Kanų parodoje uostamiestyje vystomus projektus pristatydavo pastaruosius ketverius metus. Vidutiniškai viena išvyka kainavo apie 100 tūkst. litų. Už šią sumą buvo pagaminti ir projektų, pristatomų parodoje, maketai.

Paklaustas, ar dalyvavimas parodoje davė konkrečios naudos, R.Zulcas teigė: "Didelio efekto, kad būtų kokie investuotojai Klaipėdoje pastatę kokį objektą tikrai nebuvo.

Pavyzdžiui, parodoje bendravome su tarptautiniais universalių sporto arenų operatoriais, tačiau jie nepanoro dalyvauti mūsų skelbtame konkurse. Dalyvavimui parodoje keliame kitus tikslus".

Tie tikslai – noras patikrinti Klaipėdos mieste įgyvendinamus nekilnojamojo turto projektus, kiek jie yra įdomūs ir kaip atitinka bendrąsias tendencijas. Be to, į Kanų parodą buvo vežami ir uostamiesčio architektai, kad jie taip pat susipažintų su naujausiomis nekilnojamojo turto tendencijomis.

Šiemet kelionės į Kanus atsisakiusi Klaipėdos delegacija į tarptautinę nekilnojamojo turto parodą ketina vykti kitąmet, nes tikisi išvykai pinigų gauti iš ES struktūrų fondų.

Lėšų iš jų bus prašoma ir pinigų kitąmet Klaipėdoje surengti nekilnojamojo turto parodą "In West". Ji uostamiestyje buvo suorganizuota ir 2007 m. Parodoje prisistato visos keturios pajūrio savivaldybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų