Valdininkai priedų neatsisakė

Pajūrio savivaldybės šiemet didesnius atlyginimus gauna teisėtai, nors jie nuo metų pradžios sumažinti net du kartus.

Valdininkai pasinaudojo įstatymuose numatyta galimybe gauti priedus, todėl jų piniginės ir nesuplonėjo.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė sulaukė iš Palangos ir Kretingos rajono savivaldybių informacijos, kodėl daugelio valdininkų šiųmečiai atlyginimai yra didesni nei praėjusiais metais.

"Jokių įstatymų pažeidimų nenustačiau. Tačiau kitas klausimas – moralė. Man keista, kad savivaldybės surado progų pasididinti atlyginimus ir visiškai nežiūrėjo į priekį, kad biudžetuose gali stigti pinigų", – teigė K.Vintilaitė.

Kretingos rajono savivaldybėje dirbančių valdininkų mėnesio atlyginimai nuo kelių šimtų iki tūkstančio litų padidėjo, nes praėjusių metų pabaigoje buvo atliktas kasmetinis darbuotojų vertinimas.

"Vertintojai buvo labai dosnūs, todėl daugeliui darbuotojų buvo suteikta aukštesnė kvalifikacinė klasė, o sykiu su ja ir didesnis priedas. Kitiems darbuotojams pakeltos kategorijos, todėl padidėjo ir jų atlyginimai. Kretingos rajono mero atlyginimas padidėjo todėl, kad šias pareigas pradėjo eiti naujas žmogus, kurio stažas valstybės tarnyboje yra didesnis, todėl skiriamas didesnis priedas", – priežastis vardijo K.Vintilaitė.

Palangoje labiausiai išaugo savivaldybės administracijos direktoriaus atlyginimas. Jis šiuo metu yra 400 litų per mėnesį didesnis nei praėjusiais metais.

"Direktorius gauna 50 proc. atlyginimo dydžio priedą. Pernai jis buvo skirtas tik nuo metų vidurio, todėl atlyginimo vidurkis ir yra mažesnis nei šiais metais", – teigė K.Vintilaitė.

Šiais metais kur kas daugiau uždirba ir tie žmonės, kurie Palangos savivaldybėje darbuojasi pagal darbo sutartis. Jiems, anot K.Vintilaitės, taip pat skiriami priedai prie atlyginimo – nuo 20 iki 60 proc. algos dydžio.

"Įstatymai leidžia skirti iki 70 proc. atlyginimo dydžio priedą. Akivaizdu, kad šia galimybe ir buvo pasinaudota", – įsitikinusi pašnekovė. Tokiu būdu valdininkai šiuo metu gauna nuo keliasdešimt iki kelių šimtų litų didesnius atlyginimus nei praėjusiais metais, nors jie ir buvo sumažinti.

K.Vintilaitė iki lapkričio 25 d. laukia informacijos ir iš Klaipėdos savivaldybės, nes kai kuriems jos darbuotojams atlyginimai šiemet, nors ir buvo sumažinti, bet padidėjo.


Šiame straipsnyje: politikų algosvaldininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

maius

maius portretas
kurtau vagys sysimazins atlyginimus? ant sakiu juos visus su kubilum priesaky

klira

klira portretas
Na jau kiek Pociiuuss prisivogęs dar jam pagyrimų trūksta ha ha ha lauk tą šutvę
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių