Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkui – nepalankus teismo sprendimas

2009-03-27 09:00

Už viršvalandžius atlyginimą ir vienkartinę išmoką bandęs iš savivaldybės prisiteisti Palangos valdininkas neatvyko išklausyti sprendimo.

"Neatvažiavau, nes prognozavau, kaip viskas baigsis. Tad kam vykti į posėdį ir domėtis neesminiais dalykais. Geriau tą laiką skirti rimtesniems dalykams – savo darbui", – tvirtino Palangos savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiasis specialistas Bernardas Skersys.

Į Klaipėdos apygardos administracinį teismą valdininkas kreipėsi dėl savivaldybės neišmokėto atlyginimo už išdirbtus viršvalandžius praėjusių metų balandžio, lapkričio, spalio mėnesiais, neskirtos vienkartinės – daugiau nei pusantro tūkstančio dydžio išmokos.

Iš pradžių B.Skersys teismui savivaldybę apskundė ir dėl neskirtos kalėdinės premijos, tačiau vėliau šio skundo atsisakė.

Teismas nepatenkino valdininko prašymo ir pripažino jį nepagrįstu. Pateiktuose dokumentuose nebuvo užfiksuota, kad B.Skersys dirbo viršvalandžius. Be to, jis turėjo dvi pastabas ir dėl to negalėjo gauti vienkartinis išmokos. Sprendimas perskaitytas tuščioje salėje, nes neatvyko ne tik B.Skersys, bet ir kurorto savivaldybės atstovai.

Vakar valdininkas dar negalėjo pasakyti, ar skųs teismo sprendimą: "Reikia gerai pamąstyti ir perskaityti. Tačiau logikos šiame sprendime matau nedaug. Motyvai aiškūs. Tabeliuose visur nurodyta, kad dirbau aštuonias valandas. Tad mokėti reikia pagal tradicinį įkainį. O teismas remiasi dokumentais. Mūsų sistemoje sunku įrodyti, kad daugiau dirbi realiai ir netvarkai popierių. Laikau save ne tos komandos žmogumi".

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas yra tvirtinęs, jog B.Skersio darbe pažeidimų netrūksta. Kovo viduryje jam buvo skirtas griežtas papeikimas.

Tačiau, pasak V.Kuznecovo, po tarnybinės nuobaudos B.Skersys pasitaisė, pradėjo atlikti savo tiesiogines pareigas – rūpintis apleistais pastatais, ieškoti jų savininkų.

"Reakcija tikrai yra. Gal žmogus nustos dirbti svetimus darbus, kaip tai darė iki šiol, ir imsis savų", – tvirtino V.Kuznecovas.

Valstybės tarnautojus atleisti iš užimamų pareigų nėra lengva. Jie turi būti du kartus neigiamai įvertinti. O vertinimas vyksta kartą per metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų