Per valstybės šventę vėliavas iškėlė ne visi: už tokį pažeidimą gresia baudos

Liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, uostamiestyje ant pastatų privalėjo būti iškeltos trispalvės, tačiau tuo pasirūpino ne visi. Gyventojai pastebėjo, kad vėliavų kai kuriose vietose nebūta ne tik gyvenamuosiuose mikrorajonuose, bet ir miesto širdyje – senamiestyje.

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, ir Liepos 6-ąją, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, visi šalies pastatai nuo 7 val. iki 22 val. privalo būti papuošti trispalvėmis.

Šį savaitgalį tokio nurodymo laikėsi ne visi klaipėdiečiai. Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas, pranešimo apie neiškeltą vėliavą būta.

„Šį kartą gavome pranešimą apie neiškeltą vėliavą ant vienos miesto parduotuvių. Šiuo metu vyksta tyrimas, kurio metu ir bus nustatyta, ar buvo padarytas pažeidimas“, – sakė L. Lapinskas.

Senamiestyje vaikštinėję klaipėdiečiai taip pat pasigedo vėliavos ant pastato, esančio Tiltų gatvėje.

Pasak L. Lapinsko, Administracinių nusižengimų kodeksas už tokį pažeidimą numato nuobaudas.

„Neiškėlus vėliavos, gyvenamųjų namų savininkams arba gyvenamųjų namų administruojančioms įmonėms gresia bauda nuo 10 iki 12 eurų, o savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 10 iki 16 eurų“, – paaiškino vedėjas.

Nusižengimas, padarytas pakartotinai, gyventojams užtraukia baudą nuo 12 iki 16 eurų, o valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams – nuo 16 iki 30 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
O Vilniuje dainų šventeje buvo pakabintos Lietuvos vėliavos,spaudoje rašė,kad ne?

Ss

Ss portretas
Lanzberginiai aisku nepatenkinti kad nemato iskeltu veliavu bet per prievarta geras nebusi nematau reikalo kelti veliama esant tokiai situacijai kokia yra dabar nesiskaitymas su tauta cinizmas nenoksiskumas karo kurstymas

Tiesa

Tiesa portretas
Baudos per menkos , o dauguma komentatoriu Lietuvos prie priešai. Tokia yra tiesa. Jeigu jaučiates suvaržyti varykite į Moskoviją. Didelė ir graži šalis, tilpsite visi.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių