Pereiti į pagrindinį turinį

Varžėsi dėl policijos automobilių

2016-03-18 16:56
Vytauto Petriko nuotr.

Aukcionas, kuriame savivaldybė siūlė įsigyti policijos grąžintus automobilius, buvo sėkmingas. Parduotos keturios iš penkių transporto priemonių. Manoma, kad viena mašina liko dėl aukštos pradinės kainos.

Sėkme neabejojo

Uostamiesčio policija penkis automobilius „Škoda Octavia“ savivaldybei grąžino vasario viduryje. Mašinos, kurių skiriamieji ženklai buvo pašalinti, buvo pastatytos įstaigos vidiniame kieme.

Klaipėdos savivaldybė iš miesto biudžeto pareigūnams šiuos vidutinės klasės automobilius nupirko prieš aštuonerius metus. Transporto priemonėmis važinėjo policijos patruliai.

Pasak pareigūnų, automobiliai buvo eksploatuojami kasdien ir jau atitarnavo. Dėl šios priežasties jie sugrąžinti savininkui – uostamiesčio savivaldybei.

Automobiliai, kuriais naudojosi policijos pareigūnai, buvo įvertinti ir pasiūlyti aukcione, kuris vyko vakar. Parduoti keturi iš penkių automobilių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, neabejota, kad daugumą jų pavyks parduoti pirmo aukciono metu.

„Buvo labai didelis susidomėjimas automobilių apžiūromis, daug interesantų“, – tvirtino vedėjas.

Padidino kainas

E.Simokaitis teigė, jog pavyko gerokai padidinti ir transporto priemonių kainas. Automobiliai, atsižvelgiant į jų būklę, įvertinti nuo 600 iki 1,9 tūkst. eurų.

Aukcione parduotos tos transporto priemonės, kurių pradinė kaina buvo žemiausia – 600, 800, 900 eurų. Pirkėjai jas padidino iki 1,2–1,6 tūkst. eurų.

„Tikrai akivaizdžiai pakilo kainos. Bendra suma už keturis automobilius pasiekė apie 6 tūkst. eurų“, – komentavo vedėjas.

Neparduotas liko automobilis, už kurį prašyta daugiausia – 1,9 tūkst. eurų. E.Simokaitis spėjo, kad tam įtakos turėjo didelė pradinė kaina.

„Automobilį dar kartą bandysime parduoti aukcione. Gal mažinsime kainą. Jei keli aukcionai neįvyks, atiduosime į metalo laužą. Daugiau nebus kur padėti. Savivaldybės kieme juk nestovės“, – tvirtino vedėjas. Lėšos, gautos iš parduotų automobilių, papildys miesto biudžetą.

Naujas mašinas nuomos

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad uostamiesčio savivaldybė ketina atnaujinti savo transporto ūkį. Planuojama nuomoti penkis automobilius: tris elektromobilius, vieną įprastą ir mikroautobusą.

Įsigijusi mašinas, savivaldybė žada parduoti dvi turimas. 2004 m. pagamintą „Volvo S80“, kuria naudojasi miesto meras, ir tų pačių metų „Honda Accord“, kuria važinėja Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Teigiama, kad šie automobiliai nusidėvėję.

Atsisakius šių transporto priemonių per metus būtų sutaupyta 10,5 tūkst. eurų. Šie automobiliai taip pat būtų parduoti aukcione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų