Iš varžytinių – objektas beveik už milijoną

Alyvų gatvėje esantys Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro pastatai parduoti aukcione.

Registrų centras skelbia, kad buvusį mokymo ir reabilitacijos centro pastatų kompleksą verslininkai įsigijo už beveik milijoną eurų.

Klaipėdos E.Galvanausko profesinio mokymo centro vadovė Dalia Martišauskienė pasakojo, kad anksčiau šiame objekte buvo įsikūręs Darbo rinkos mokymo centras.

"Ne, ne už milijoną. Mažesnė suma. Tai nebuvo mūsų sprendimas. Varžytinės organizuotos tik po Švietimo ir mokslo ministerijos pritarimo. Pastatų nebereikėjo", – tikino D.Martišauskienė, patikslinusi, kad už statinius mokėta 954 tūkst. eurų.

Net ir gavus leidimą parduoti patalpas, jų taip paprastai nepavyko atsisakyti.

"Ketverius metus pardavinėjome. Tai buvo E.Galvanausko profesinio mokymo centro nuosavybė. Žemė aplink pastatą ten yra valstybinė", – pastebėjo D.Martišauskienė.

Alyvų gatvėje yra keli statiniai. Vienas jų yra 1,4 tūkst. kv. metrų. Šis dviejų aukštų pastatas statytas 1920 m., rekonstruotas 1940-aisiais.

Sklype yra ir vieno aukšto 1960 m. statyta mokykla. Šalia stūkso beveik 73 kv. metrų ploto sandėlis.

Ne, ne už milijoną.

"Žemė mums nepriklausė, tik pastatai. Tačiau optimizuojant veiklą teko skaičiuoti pastatų išlaikymo sąnaudas. Taupėme ūkio išlaidas, o tai yra šiluma ir elektra. Todėl ir buvo priimtas sprendimas atsisakyti šio pastato. 2016 metais prie Darbo rinkos mokymo centro buvo prijungta Statybininkų mokykla. Mes persikėlėme į Taikos prospekte esančias patalpas", – paaiškino D.Martišauskienė.

Šių metų balandžio–birželio mėnesiais Registrų centro tvarkomame e. varžytynių ir aukcionų portale buvo paskelbta beveik 2,8 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų, iš kurių įvyko daugiau kaip 700, o realizuoto kilnojamojo ir nekilnojamojo turto vertė siekė beveik 27 mln. eurų.

Antstolių skelbtose varžytynėse pirmąjį šių metų ketvirtį parduota turto už 7,9 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 4,8 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse – už 0,7 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 7,9 mln. eurų. Antrąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 5,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių