Pereiti į pagrindinį turinį

Vasarą klaipėdiečiai skaitys mažiau

2012-06-25 23:59
Vasarą klaipėdiečiai skaitys mažiau
Vasarą klaipėdiečiai skaitys mažiau / Nerijus Jankauskas

Klaipėdos bibliotekos jau dirba vasaros laiku: savaitgaliais jos durys užvertos. Pasak bibliotekininkų, šiltuoju metų laiku dirbti savaitgaliais neapsimoka – žmonės skaityti nesiveržia.

Vasaros metu bibliotekos dirba nuo 10 iki 18 val., o savaitgaliais visai nedirba. Toks darbo laikas nėra labai tinkamas dirbantiems žmonėms, kurie norėtų pasinaudoti bibliotekos paslaugomis. Kai ji atveria duris, dauguma žmonių jau būna darbe, o po darbo čia taip pat ne visi suspėja, juo labiau jei nori ką nors paskaityti.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Registracijos skyriaus vedėja Rita Zakarauskienė teigė, kad darbo laiko ilginti neverta. Pasak jos, yra tik vienas kitas žmogus, kuris po darbo eitų į biblioteką.

„Aišku, yra dalis tokių, kurie ir per naktį galėtų sėdėti bibliotekoje“ – neslėpė skyriaus vedėja.

R.Zakarauskienė tvirtino, kad vasarą skaitytojų mažiau nei rudenį. Daugiausia vasaros metu bibliotekoje apsilanko poilsiautojai, čia atostogaujantys žmonės iš kitų miestų.

O Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus vedėja Rita Zapolytė pasakojo, kad vaikai tiek per mokslo metus, tiek atostogų metu skaito aktyviai. Bibliotekos darbo laikas vasaros metu taip pat pasikeitęs – šeštadieniais nedirba, tačiau kitomis dienomis skaitančiųjų skaičius nemažėja.

Nepaisant darbo laiko pasikeitimų, bibliotekos Vaikų skyriuje veiklos netrūksta ir vasarą.

Pasak R.Zapolytės, siekiama, kad kuo daugiau vaikų skaitytų, tad čia vyksta įvairios ekskursijos, vasaros skaitymai bei konkursai, kuriais norima pritraukti vaikus.

Jiems skirta vasaros programa vyksta jau 9 kartą. Šiemet vaikai ne tik skaito, bet ir rengia dovaną Klaipėdai. Vasaros gale vyks vaikų darbelių paroda, o išrinktas geriausias jų bus įteiktas Klaipėdos merui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų