Vasarą – maudyklų tyrimai: gyventojai raginami išreikšti savo nuomonę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos maudyklų lauks tradiciniai tyrimai. Smėlis ir vanduo bus tiriami vieną arba du kartus per mėnesį visą vasarą. Sezonui dar neprasidėjus, savo nuomonę dėl suplanuotų tyrimų kviečiami išreikšti ir gyventojai.

Uostamiestyje pradedama ruoštis vasaros sezonui.

Skelbiama, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu kiekvienais metais įteisinami Klaipėdos miesto savivaldybės paplūdimiai: Pirmosios ir Antrosios Melnragių, vadinamasis neįgaliųjų, Girulių, Pirmosios ir Antrosios Smiltynių.

Juose maudyklos maudymosi sezono metu stebimos pagal maudyklų vandens kokybės tyrimų kalendorinį grafiką.

Šiuo metu jau sudarytas preliminarus tokių tyrimų planas. Paplūdimiuose numatomi mikrobiologiniai, fizikiniai, cheminiai tyrimai, bus tiriama ir dėl naftos plėvelės vandenyje, taip pat sudarytas smėlio tyrimų grafikas.

Mikrobiologiniai tyrimai, parodantys galimas žarnines lazdeles bei enterokokus, bei fizikiniai ir cheminiai tyrimai, atskleidžiantys situaciją dėl paplūdimiuose esančių nuolaužų, atliekų, vasaros sezonu bus atliekami du kartus per mėnesį, išskyrus liepą, kai tyrimai bus atliekami tris kartus. Rugpjūtį minėti tyrimai planuojami kartą per mėnesį.

Naftos plėvelės ir smėlio tyrimai nuo gegužės iki rugpjūčio bus atliekami kartą per mėnesį, išskyrus liepą, kai bus tiriama dukart. Rugsėjį tyrimų nenumatoma.

Įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" sekretorė-referentė Živilė Mažrimaitė teigė, kad tyrimų grafikas yra sudarytas pagal šių metų vasarą galiosiančias higienos normas.

Kai kurie tyrimai, anot pašnekovės, bus atliekami netgi dažniau, nei numato juos reglamentuojantys dokumentai.

Tiesa, šis tyrimų grafikas dar nėra baigtinis. Jį bus galima pakoreguoti atsižvelgiant į prieš vasaros sezoną kilsiančias aktualijas ir į gyventojų pasiūlymus, kuriuos žmonės kviečiami teikti iki gegužės 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaustukas

klaustukas portretas
eina kas netingi smiltyneje per moteru pliaza vyrai,kartu ir moterys,nepasigedija,net paaugliu 10-12 metu vestis,kur guli ir deginasi nuogos moterys,idomu kaip jos namuose elgiasi,gal plikos vaiksto tarp savo vaiku,nenustebciau,o gelbetojos turetu skelbti per rupora,kad vyrams-iskrypeliams negalima eiti per moteru pliaza,kur irodymai,kad jie nesinesa su savimi slaptu kameru ir nefilmuoja!,kiek tai gali testis,tiesiog rujom eina,ir is kur jie eina! pludurai prie pat kranto ibesti,kur jura siekia tik iki keliu,smiltyneje nera duobiu ir vanduo svarus,neklaidinkit zmoniu,pamiseliai!

prašom

prašom portretas
į Moterų pliažą nebeįleisti nutukusių ir susenusių vyrų, kuriuos periodiškai vadžiojasi moterys pakrante pirmyn atgal luyg siūlomus nereikalingus daiktus, uždėkit plakatą: IMPOTENTAMS STP

pypenas

pypenas portretas
Taip, jau ta jūra užteršta,o dabar pribarstys visą pajūrį krabiukų-lysti į ją negalėsime gerą penkmetį.........???????????????????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių