Vasaros stovyklos lauks mažųjų klaipėdiečių

Pamažu aiškėja, kiek ir kokių vaikų vasaros poilsio stovyklų šiemet lauks mažųjų klaipėdiečių. Buvo pateiktas rekordinis paraiškų skaičius – net 96 programos, kur kas daugiau negu praėjusiais metais. Tačiau patvirtintos bus ne visos, sąraše išliks veikiausiai 87 arba 89 stovyklų programos, žadama, kad bus ir nemokamų.

Neatitiko reikalavimų

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Sigitos Muravjovos, miestas vaikų vasaros poilsiui šiemet skyrė 200 tūkst. eurų. Nors šių metų kovo pabaigoje buvo svarstoma apie 150 tūkst. eurų.

"Suma truputėlį pasikeitė. Paprašėme savivaldybės pagalbos. Labai pagelbėjo, pridėjo dar 50 tūkst. Iš viso bus skirta 200 tūkst. eurų. Buvo prašymas, kad prioritetas būtų teikiamas biudžetinėms įstaigoms, todėl, kad jos nemokamai paima per 200 vaikų", – teigė pašnekovė.

Pernai klaipėdiečių poilsiui buvo skirta 250 tūkst. eurų. Iš viso buvo pateiktos 73 stovyklų programos.

Buvo svarstymų, kodėl paraiškų skaičius šiemet taip išaugo.

"Veikiausiai todėl, kad tuos du karantino metus lėšomis labai stiprino valstybė. Buvo specialios dotacijos, todėl prie šių lėšų, kurias skirdavo savivaldybė, prisidėdavo ir valstybės lėšos. Šiais metais tiekėjai galbūt tikėjosi to paties, todėl ir yra tokia gausa pateiktų programų. Iš 96 programų penkios buvo atmestos administracinio vertinimo metu, nes neturėjo švietimo veiklos reikalavimų. Taip pat pora buvo iš praeitų ir užpraeitų metų, bet neatsakingai įgyvendintos, buvo nustatyti gana ryškūs pažeidimai, tad jos irgi buvo atmestos. Ir dar vertintojai nustatė, kad du tiekėjai pateikė dvi identiškas programas, veikiausiai ir jas atmes", – sakė S.Muravjova.

Nepaisant devynių atmestų programų, stovyklautojų lauks išties platus spektras įdomių stovyklų.

Paprašėme savivaldybės pagalbos. Labai pagelbėjo, pridėjo dar 50 tūkst.

Dalyvaus įdomiose veiklose

Mėgstantieji sportą galės dalyvauti futbolo, regbio, imtynių, dziudo, krepšinio stovyklose, susipažinti ne tik su sveika gyvensena, bet ir su žymiais sportininkais, padalyvauti rungtynėse bei varžybose.

Bus ir kalbų mokyklų. Pagrindinė kalba – anglų, tačiau bus stovyklų ir atvykusiems vaikams iš Ukrainos ar rusakalbių šalių. Jie turės galimybę susipažinti su Lietuvos istorija, etnokultūra.

Taip pat bus šokių programų. Vaikai mokysis gatvės, šiuolaikinių šokių. Tuo pat metu dalyvaus ir įvairiose edukacijose, varžybose, turnyruose, konkursuose.

Bus stovyklų vaikams su specialiaisiais poreikiais, sergantiems autizmu, cukriniu diabetu ir gyvenantiems socialinės rizikos šeimose.

Bus ir nemokamų vietų

Stovyklose dalyvaus ir 50 proc. karo pabėgėlių vaikų iš Ukrainos. Jiems stovykla veikiausiai nieko nekainuos.

"Ministerija buvo skelbusi konkursą vaikų vasaros poilsiui atskiru finansavimu. Tos stovyklos būtų 100 proc. finansuotos su sąlyga, kad jose būtų 50 proc. vaikų iš Ukrainos ir 50 proc. vaikų lietuvaičių. Buvo tiekėjų, kurie pasinaudojo šia galimybe", – užsiminė pašnekovė.

Stovyklos prasidės nuo birželio vidurio ir tęsis iki rugpjūčio 31-osios.

Programos bus skirtos Klaipėdos miesto 6–18 metų vaikų tikslingam užimtumui vasaros atostogų metu. Vienoje stovyklos pamainoje galės dalyvauti ne mažiau kaip 15 vaikų.

Stovyklos trukmė – nuo 5 iki 18 d. Programos įgyvendinimas gali būti kartojamas kelias pamainas, užimant vis kitus vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių