Vėjo gatve skries sunkvežimiai

Šiaurinėje miesto dalyje esančios Vėjo gatvės gyventojai baiminasi sunkiasvorio transporto kaimynystės. Žmonės nerimauja, kad neasfaltuota gatve į netrukus veikti pradėsiančią įmonę kursuosiantys sunkvežimiai kels didelį triukšmą ir kitų nepatogumų. Tačiau paaiškėjo, kad dar tik vystomame kvartale įsikūrusiems žmonėms prie to teks priprasti.

Nenori įsileisti sunkvežimių

Vėjo gatvės gyventojai nerimastingai laukia pietinėje jos dalyje dirbsiančios pastolių nuomos ir pardavimo įmonės veiklos pradžios.

Žmonės įtaria, kad į bendrovę kasdien kursuos sunkiasvoriai automobiliai, o minėta gatvė neasfaltuota, nėra šaligatvių, apšvietimo, tad gyvenimą drums didelis triukšmas, dulkės.

Pastebima, kad vystomame Tauralaukio kvartale apsigyvena vis daugiau žmonių, vaikšto vaikai, netoliese numatyta daugiau sklypų gyvenamiesiems namams, o tai reiškia, kad gyventojų skaičius čia tik augs.

Bijodami nelaimių, gyventojai Saugaus eismo komisijos prašė riboti sunkiasvorių automobilių eismą tol, kol Vėjo gatvė bus sutvarkyta.

Labai gaila, kad gyventojai anksčiau čia atsirado, bet kitoje pusėje gatvės besivystantis kvartalas turi išsivystyti.

Siūlė tvarkyti gatvę

Bendrovės "Simis" atstovai teigė suprantantys gyventojų nerimą, mat gatvės būklė blogesnė, nei turėtų būti, tačiau pažymėjo, kad į sklypą, kuriame numatoma vykdyti veiklą, negalima patekti jokiu kitu būdu, tik iš Vėjo gatvės.

Pažymima ir tai, kad sunkiasvoris transportas kursuos ne tik į bendrovę, bet ir į kitus objektus, mat kvartalas dar vystomas, statomi namai, taigi sunkiasvorių automobilių eismo ribojimas sustabdytų ir kvartalo plėtrą.

Todėl verslininkai siūlė miestui spartinti Vėjo gatvės asfaltavimo darbus.

Teks priprasti

Vis dėlto aiškėja, kad kol kas nebus skubama asfaltuoti gatvę.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paaiškino, kad kol vyksta statybos ir kvartalas dar vystomas, siūlymas įrengti naują gatvės dangą su šaligatviais būtų neūkiškas.

Pasak departamento direktoriaus, gatvės įrengimas prilygtų pinigų išmetimui, nes pasibaigus kvartalo vystymo darbams gatvei jau reikėtų remonto.

"Labai gaila, kad gyventojai anksčiau čia atsirado, bet kitoje pusėje gatvės besivystantis kvartalas turi išsivystyti. Deja, toks gyvenimas", – apibendrino L. Dūda.

Šią savaitę posėdžiavę miesto saugaus eismo komisijos nariai nepritarė gyventojų prašymui riboti sunkiasvorių automobilių eismą tol, kol kvartalas bus išvystytas, tačiau pabrėžė, kad jeigu žmonės aptars ir pasiūlys kitokių idėjų, kaip pagerinti eismą šioje gatvėje, pavyzdžiui, greičio ribojimu, siūlymai bus svarstomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arius

Arius portretas
Dudai nusispjaut. Kol pro jo troba neprades kas bildeti jis del kitu ne pirsto nejudins. Senai tas zlobas taip tvarkosi Klaipedoj.

Ceslovas

Ceslovas portretas
Tarp kitko, Kada bus normalus kelias skomantai/ svieksna?! uzkniso dundet pastovej per ta ismusta zvyrkeli

Duda

Duda  portretas
Durnius tas Duda ,sako neissivystes rajonas. Jau nei vieno tuscio sklypo nerasta , visi isikure , jokiu statybu nebevyksta . Kelias tragiskos bukles ,aisku nei vienas is tu valdininku negyvena sioje puseje , del to ir nusispjaut. Sau siaurine dali susitvarke kapitaliai, o musu , kur buvo 2019 gale pradeti darbus , nukele iki 2024 . Aisku, tinka pasiteisinimas - deja toks gyvenimas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių