Vėl kalbėta apie būsimas Klaipėdos kapines

Kur bus įrengtos kitos Klaipėdos kapinės, kalbėta jau ne kartą. Kol bus galutinai apsispręsta, kur po kelerių metų klaipėdiečiai ir priemiesčių gyventojai laidos savo artimuosius, praeis dar šiek tiek laiko, tačiau akivaizdu, kad namų darbus atlikti jau pats metas.

Vakar uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojas Arūnas Barbšys, savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir pavaduotojas Andrius Dobranskis bendravo su galimybių studijos rengėjais.

"Galvoti apie amžinybę niekada ne per anksti. Šį kartą aptarinėjome tam tikras galimybių studijų gaires. Tai bus trijų savivaldybių susitarimo reikalas. Procese dalyvauja Klaipėdos miesto, rajono ir Kretingos rajono savivaldybių atstovai. Kol nesame apsisprendę, kur atsiras naujos kapinės, nenorime šios žinios skelbti. Svarbiausias dalykas – sutarti su tų vietų bendruomenėmis. Kol kas aptariame visas teoriškai įmanomas vietas. Kol galėsime pasakyti, kuri jų taps reali, laukia dar ilgas procesas. Tebesame darbiniame procese", – teigė V.Grubliauskas.

Svarbiausias dalykas – sutarti su tų vietų bendruomenėmis.

Prieš kelias savaites kalbėdamas apie analogišką susitikimą A.Barbšys minėjo, kad Lėbartų kapinėse laidoti bus galima tik pora artimiausių metų. Vakar meras išgirdo kitą skaičių, esą šios kapinės dar galės veikti apie penkerius metus.

Galbūt šiuo atveju čia labiau atkreiptas dėmesys į naujas tendencijas vis dažniau laidoti kremuotus palaikus. Visais atvejais jau laikas galvoti, kuri vieta būtų tinkama naujosioms kapinėms.

Reikalas yra jautrus ir subtilus, todėl jį reikia spręsti atsakingai – tokios nuomonės laikėsi visi susitikimo dalyviai.

Galimybių studijos autoriai siūlo aštuonias vietas, vienos jų nutolusios nuo uostamiesčio vos 10 kilometrų, kitos ir 30 ar net daugiau.

Viena galimų vietų – šalia kelio į Priekulę, kita – pakeliui į Dovilus, dar kelios vietos nurodomos – netoli Plikių.

Vienas pagrindinių argumentų renkantis sklypą, kad šalia nebūtų gyventojų, galinčių pasipriešinti ketinimams.

Šiuo atveju aktualus ir žemės savininkų klausimas. Kai kuriose vietose numatomos žemės savininkas yra vienas, kitose jų yra keli. Ar jie bus patenkinti, jei valstybė norės pirkti jų žemę, dar nežinia, paprastai savininkai tikisi gauti daugiau pinigų, nei valdžia gali sumokėti.

Naujosios kapinės turėtų veikti ne trumpiau nei 25 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MOCIUTE

MOCIUTE portretas
KADA PRADES VEIKTI NAUJAS KREMATORIUMAS PRIE KLAIPEDOS RASE KAD IKI NAUJU 2022 METU KADA-

Gyventojas

Gyventojas portretas
Lėbartų kapinės netoli miesto,įrengta gerai susisiekimo sistema,patogu seniems žmonėms lankyti kapus.Ar verta griauti ta kas gerai veikia.Zmones paskutiniu metu laidojami urnose,vietos nedaug ,tai Lėbartų tikrai užtektų 10 metu

Jonas

Jonas portretas
Teisingai Antanai,ir mes su šeima manome kad kapinių likimą negali spręsti jie,mes jūsų nerinkome.Aplink Lėbartų kapinės masės žemės,ten dar galėtų laidoti ir laidoti.Matyt čia kiti dalykai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių