Vėl laukia klaipėdiečių idėjų

Ketvirtus metus uostamiesčio gyventojai kviečiami siūlyti idėjas gyvenamajai aplinkai gerinti. Dalyvaujamasis biudžetas klaipėdiečiams suteikia teisę patiems spręsti, kaip išleisti dalį miesto biudžeto lėšų.

Projektams įgyvendinti šiemet bus skirta dvigubai didesnė suma nei praėjusiais metais.

Svarbiausia yra sugalvoti patrauklią, kitų bendruomenės narių palaikymo vertą idėją, kaip pagerinti viešą infrastruktūrą gyvenamojoje aplinkoje, o laimėjusio pasiūlymo įgyvendinimu pasirūpins miesto savivaldybė.

Dalyvaujamojo biudžeto principas ir yra tam, kad žmonės įsitrauktų į procesą.

Jie turi ne tik teikti idėjas, bet ir patys aktyviai už jas balsuoti, jei nori, kad jų gyvenamojoje aplinkoje jos būtų įgyvendintos.

Klaipėdiečiai iki spalio 1-osios savivaldybei turėtų teikti projektų idėjas, kaip pagerinti aplinką.

Gyventojų iniciatyvų projektų idėjų pasiūlymus gali teikti visi ne jaunesni nei 16 metų pareiškėjai, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai įrankis, suteikiantis gyventojams teisę patiems spręsti, kaip išleisti dalį miesto biudžeto lėšų.

200 – tiek tūkstančių eurų šiemet bus skirta dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti.

Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti šiemet bus skirta dukart didesnė suma nei praėjusiais metais – 200 tūkst. eurų.

Pernai buvo atrinkta per 20 kokybiškiausių sumanymų, iš kurių keturios idėjos per 2024-uosius turėtų būti įgyvendintos.

Miestiečių valia bus atnaujinta šiaurinio molo aikštelė Melnragėje, taip pat įgyvendintas klaipėdiečių sumanymas Draugystės parke, pietinėje Klaipėdos dalyje.

Dar dvi idėjos šiemet bus įgyvendintos Tauralaukyje, beje, šiame rajone ankstesniais metais taip pat laimėti pinigai dviejų idėjų įgyvendinimui.

Taigi iš dalyvaujamojo biudžeto Tauralaukyje per trejus metus  finansuotos jau keturios idėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> vairuotojams , kiek galima kartoti

> vairuotojams , kiek galima kartoti  portretas
NEI RIMKŲ NEI TILŽĖS PERVAŽOS YTA NE SAVIVALDYBĖS GALIOJE KĄ NORS KEISTI ! savivaldybė šusnį raštų prirašė !!!! Centrinės valdžios kontoroms klaipėdiečiai nerūpi . Galvokite ką renkate į seimą .

Mieste yra

Mieste yra portretas
gausu šaligatvių, kuriais tiesiog neįmanoma vaikščioti, važiuoti su vežimėliu ar kitokia transporto priemone.. Siūlau elementariai daugiau lėšų skirti miesto šaligatviams tvarkyti.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Mano idėja sutvarkykite už vakarų laivų remonto gamyklos, prie marių aplinką, kad gyvenantys Laukininkų gatvėj, Vingio g. rajono gyventojai galėtų gamtoje papoilsiaut. Lauko kavinutę prie marių kavos išgert, pasimaudyti...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių