Vėl siūlo nuolaidą butų nuomotojams

Ilgalaikės būsto nuomos paslaugas teikiantiems klaipėdiečiams, panašu, dar teks palaukti lengvatų. Sprendimo projektas, kuriuo jiems verslo liudijimo kainą siūloma sumažinti iki euro per metus, gali nebūti svarstomas artimiausiame tarybos posėdyje.

Gyventojai pakibs ore

Ženkliai sumažinti verslo liudijimo kainą kitiems metams butus ilgam laikui nuomojantiems klaipėdiečiams antrą kartą siūlo tarybos narys Simonas Gentvilas. Gegužę jis savo siūlymą atsiėmė.

Dabar butų nuomotojams verslo liudijimas kainuoja 350 eurų per metus. S.Gentvilo nuomone, būtent dėl šios priežastis didžioji dalis šio verslo atstovų yra šešėlyje.

Praėjusiais metais Klaipėdoje butų nuomai verslo liudijimus įsigijo 391 asmuo. Iš jų surinkta 57,7 tūkst. eurų.

„Nuo sausio 1-osios apie 10 tūkst. klaipėdiečių nebegalės deklaruoti gyvenamosios vietos prie savivaldybės. Ore pakibs apie 7 proc. miesto gyventojų. Verslo liudijimo kainos sumažinimas tiek nuomotojus, tiek nuomininkus paskatintų legalizuoti sutartis“, – tvirtino S.Gentvilas.

Pasak tarybos nario, Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrio specialistai priežastį, kodėl gyventojai nedeklaruoja gyvenamosios vietos įvardija legalių sutarčių nebuvimą.

„Šešėlinė rinka šioje srityje yra didelė. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, net 90 proc. nuomos rinkos yra šešėlyje. Turime priimti tokį sprendimą dėl klaipėdiečių. Suma tikrai nėra didelė“, – dėstė politikas.

Politikų nuomonės išsiskyrė

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kuriame trečiadienį svarstytas šis klausimas, pirmininkas Rimantas Taraškevičius domėjosi, kodėl šį sprendimą reikia priimti dabar, kai po mėnesio savivaldybės administracija teiks projektą dėl visų veiklų verslo liudijimų kainų 2017 m.

Be to, jie nurodo, kad į S.Gentvilo siūlymą bus atsižvelgta.

„Gal vertėtų palaukti. Kas per mėnesį nutiks“, – tvirtino R.Taraškevičius.

S.Gentvilas tvirtino, kad gegužę jis sutiko atsiimti savo siūlymą. Tada pažadėjo, kad šis klausimas bus svarstomas pirmame miesto tarybos rudens posėdyje.

„Laikausi žodžio. Iškeliu problemą. Be to, tai būtų žinia tiems 10 tūkst. gyventojų, kurie nebegalės deklaruoti gyvenamosios vietos prie savivaldybės. Savivaldybės administracijai šis sprendimas nesudarys problemų“, – dėstė S.Gentvilas.

Vicemeras Artūras Šulcas siūlė leisti pristatyti klausimą tarybos posėdžio metu ir ten apsispręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
vienas euras tikrai yra per maza kaina uz verslo liudijima, reikia tiesiog skaiciuoti, kiek reikia sumazinti to verslo liudijimo kaina, kad istraukti zmones is seselio, be zalos biudzetui.

Anupras

Anupras portretas
Esu nuomotojas, visuomet nuomojantis tik su verslo liudijimu, ir lyg turėčiau pritart tokiam siūlymui, bet čia visiškas absurdas. Kuo jau nuomotojai išskirtiniai iš kitų bet kuria veikla užsiimančių? Suprasčiau, jei siūlytų mažinti mokestį, bet euras už liudijimą- absurdas, kaip ir patys liudijimai. Kadangi išnyksta grynieji po truputį, nustatyti procentus nuo gautų visų pajamų, nesvarbu, kokia veikla užsiimi, ir tiek.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių