Vėl užkliuvo policininkų elgesys: automobilį pasistatė ant žalios vejos ir skiriamojoje juostoje?

Vairuotojams vėl užkliuvo policijos darbuotojų elgesys. Medelyno gatvėje išvydę trikojį matuoklį, žmonės klausė – kodėl įrenginį saugoję policijos darbuotojai mašiną pasistatė ant žaliosios vejos ir dar skiriamojoje juostoje?

Su visuomene nesiginčys

„Antrą kartą per savaitę klausimų sukelia kai kurių policijos darbuotojų elgesys. Kretingoje vairuotojus stebėjęs ekipažas savo mašiną buvo pastatęs skersai automobilių stovėjimą nurodančių juostų. Šį kartą dėmesį atkreipė tai, kad mašina su trikoju stovėjo ant žolės, skiriamojoje juostoje. Ar tikrai policija mums taip rodo pavyzdį?“ – dienraščio klausė internautas, pastebėjęs nuotrauką socialiniame tinkle.

Uostamiesčio Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika patikino, kad piliečių pastabas pareigūnai girdi.

„Apie Kretingos atvejį visi skaitė ir matė nuotrauką. Vyks mokymai ir dar kartą pasikalbėsiu su pareigūnais. Pareigūnų elgesys neturi sukelti nepasitikėjimo policija. Nors policijos pareigūnams Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas suteikia tam tikrų išlygų, šiuo konkrečiu atveju suprantama, kad žmonėms kyla klausimų ir abejonių“, – kalbėjo M. Džermeika.

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas patikino, kad neverta stoti į ginčą su visuomene, nes tai norimų rezultatų neduos.

„Nereikia ginčytis, ar tai žalia veja, ar ne. Jei visuomenei kyla abejonių, vadinasi, verta pasikalbėti ir įvertinti savo veiksmus. Geriau pasistatyti automobilį šalikelėje arba ten, kur leidžia taisyklės, ir nekelti abejonių“, – akcentavo M. Džermeika.

Mindaugas Džermeika. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Po samanomis – asfaltas

M. Džermeika paaiškino, kad trikojį matuoklį Medelyno gatvėje pastatė ir jį prižiūrėjo policijos darbuotojas.

„Tai – nestatutiniai policijos tarnautojai, kurie gauna užduotis ir privalo tam tikrą laiką dirbti konkrečiame taške. Dažniausiai pasirenkamos tokios vietos, kur gali įvykti skaudžių eismo įvykių arba jau yra įvykę“, – tikino M. Džermeika.

Matuoklius yra spardę, spjaudę ir nuvertę.

Medelyno gatvėje matuoklis ir automobilis, pasak M. Džermeikos, stovėjo ant kadaise buvusios asfaltuotos aikštelės.

„Kadangi dar sovietmečiu čia buvo vienas kelias, vedantis į Palangą, tikėtina, kad tai buvo senoji autobusų stotelė ar kažkoks kitas inžinerinis statinys. Aišku, dabar ta aikštelė apaugusi samanomis. Bet joje išlikę borteliai. Vienas vietos gyventojas naktimis ten laikydavo savo sunkvežimį“, – paaiškino M. Džermeika.

Ir spardo, ir spjaudo

Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas priminė, kad policija yra turėjusi nemenkų nuostolių, kai nepatenkinti vairuotojai apgadino trikojus matuoklius.

Prisiminta ir avarija magistralėje, kai į antroje eismo juostoje stovėjusį policijos automobilį atsitrenkė kita mašina. Per avariją buvo suknežintas bagažinėje buvęs matuoklis.

„Matuoklius yra spardę, spjaudę ir nuvertę. Todėl darbuotojas renkasi tokią vietą, kur būtų saugu. Pasirenkamos tokias dislokacijos, kad mašina stovėtų arčiau matuoklio. Tuomet tarnautojas gali spėti apsaugoti įrenginį“, – paaiškino M. Džermeika.

Neseniai kelyje dirbantis policijos tarnautojas užfiksavo išpuolį prieš matuoklį.

„Palangos kelyje, ties išsukimu į Karklę, trikampė aikštelė yra saugi trikojui. Tačiau vienas vairuotojas, tikėtina, supykęs, kad fiksuojamas greitis, užvažiavo ant salelės ir ilgą laiką švietė šviesomis. Viskas nufilmuota. Medžiagą persiuntėme Klaipėdos rajono policijos komisariatui“, – pasakojo M. Džermeika.

Jaunuolis savo automobiliu užstatė matuoklio apžvalgos lauką.

„Įžūliai užvažiuota ant salelės ir dar šviesta šviesomis. Nežinau, ką jis ten darė, gal parūkė ar mąstė. Vaizdo registratorius viską nufilmavo. Važinėjimas skiriamosiomis juostomis yra Kelių eismo taisyklių nepaisymas. Po to jaunuolis privažiavo prie policijos tarnautojo automobilio, kuris stovėjo netoliese, ir jį apspjaudė“, – šiurpo M. Džermeika.

Policija perspėja vairuotojus, kad visi vandališki išpuoliai fiksuojami tiek vaizdo, tiek garso įrašais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas.

Antanas. portretas
Pro tą vietą važinėju kasdien. Jokia ten ne skiriamoji juosta. Automobilį pastatė taip, kad netrukdytų eismui.

Tokia primityvi išvada

Tokia primityvi išvada portretas
Kadangi negeri jaunuoliai elgiasi chuliganiškai, tai ir greičio kontrolieriai turi teisę pažeidinėti taisykles ir įstatymus?

Blinda

Blinda portretas
Ką padarė rusai. Rado lygiai tokį patį automobilį,kaip tas,kuris saugojo ,,trikojį".Iš kartono pasigamino tokį patį numerį ir lakstė pro tą trikojį ,viršidami leistiną greitį.... Geras jausmas- sėdi- baudi artimą savo o bauda tau ateina....
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių