Pereiti į pagrindinį turinį

Per Velykas – ir tradicijos, ir poilsis

2009-04-14 09:00
Per Velykas – ir tradicijos, ir poilsis
Per Velykas – ir tradicijos, ir poilsis / Vytauto Liaudanskio nuotr. Dviratininkai: daugelis klaipėdiečių šventinį savaitgalį praleido aktyviai.

Velykos džiugino puikiu oru, tad ilgąjį savaitgalį daugybė klaipėdiečių išskubėjo pasidžiaugti gamta. Palanga atrodė atgijusi – žmonių čia buvo kaip vidurvasarį.

Dalis uostamiesčio gyventojų Velykų ryto neįsivaizduoja be tradicinių mišių bažnyčioje. Rytinėse ir vadinamosiose dvyliktos valandos mišiose bažnyčios būna perpildytos.

Krikščionims Velykos – Kristaus prisikėlimo iš mirusiųjų ir nuodėmių atpirkimo diena. Tikintieji Velykų rytą anksti ryte dalyvauja Kristaus prisikėlimo pamaldose. Išlikusi ir tradicija eiti aplink bažnyčią paminint Kristaus nueitą kančių kelią.

Po mišių klaipėdiečiai skubėjo ne tik prie šventinių stalų. Kadangi sekmadienį buvo iki 14 laipsnių šilumos ir oras buvo giedras, daugelis išskubėjo į užmiestį. Žmonių buvo pilna ir pajūryje, miesto parkuose.

Klaipėdiečiai vis dažniau renkasi ir aktyvų poilsį. Velykas daugelis praleido ant dviračių ar važinėdami riedučiais. Dviračių takas nuo Klaipėdos vasaros estrados beveik iki pat Palangos buvo pilnas žmonių.

Daugelis vyko į Palangą, kuri šiemet pirmąkart atrodė lyg sezono metu. Pagrindinėje J.Basanavičiaus gatvėje vyko lauko prekyba, šurmuliavo jūros tilto link skubėjusi minia. Tiesa, besimaudančių jūroje nebuvo matyti, tačiau palangiškiai šnekėjo, jog kai kas jau mėgino degintis kopose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų