Pereiti į pagrindinį turinį

Velykinė dovana – nepakeltos kainos

2012-04-06 05:00
Velykinė  dovana  – nepakeltos kainos
Velykinė dovana – nepakeltos kainos / Shutterstock nuotr.

Mažųjų kepyklų savininkai tikina: velykiniai pyragai Klaipėdoje nepabrango. Nors kiaušinių kainos šoktelėjo 75 proc., o jie sudaro nemenką dalį konditerinių gaminių išlaidų.

Jokių nuolaidų kiaušiniams

Kepyklėlę kartu su vyru turinti klaipėdietė Raimunda Kruvelienė teigė, kad per dieną kepiniams jos įmonėje reikia daugiau nei 700 kiaušinių. Tad jų kainų šuolis buvo nemenkas smūgis verslui.

„Paradoksas, kai pabrango kiaušiniai ir parduotuvėse 10 vienetų kainavo 5,5 lito, didmenininkai mums pagal turimas sutartis tą patį kiekį pardavinėjo už 7,5 lito. Mums paaiškino, kad yra kiaušinių trūkumas, todėl ir sukėlė kainas“, – pasakojo R.Kruvelienė.

Kepyklos savininkė tikino, kad, nepaisant to, prieš Velykas savo gaminių nepabrangino, nes nenorėjo apsunkinti žmonių, esą šiems užteko ir šildymo sezono įkainių „stebuklų“.

„Savo gaminių kainas palikome tas pačias. Vietoj įprastų velykinių nuolaidų, tiesiog nekėlėme kepinių kainų“, – tvirtino verslininkė.

Neišvengiamai brangs

Dar vienos uostamiesčio kepyklėlės savininkė Jelena Safonova taip pat pabrėžė, kad nepaisant pabrangusių kiaušinių, konditerijos gaminių kainos išties kol kas nepakilo.

„Bet jei kiaušiniai po Velykų neatpigs, reikės skaičiuoti, galvoti, kaip toliau elgtis. Būsime priversti kelti ir gaminių kainas. Viskas brangsta, o ką gamintojams daryti?“ – klausė verslininkė.

„Kol kas dar nepabranginome konditerinių gaminių, kuriuos gaminame, nepakilo ir bandelių kainos, bandome suktis iš savų resursų. Labai tikiuosi, kad tai laikinas reiškinys. Manau, kad po Velykų kiaušiniai atpigs. Tikiu, kad lenkai užveš tų kiaušinių, ir trūkumo nebus“, – vylėsi kitos įmonės savininkė Dalia Grybienė.

Žmonės nebeįperka?

Savo gaminių kainų nepakėlė ir dar kitos kepyklos savininkė Jolanta Alšauskienė.

„Pastebėjome, kad prieš šventes žmonės neturi pinigų. Tai labai jaučiama, – kai kurie stovi, žiūri į vitriną. Graudu. Kartais senyvus žmones ir pavaišinu, man jų gaila. Mes dar sukamės, o tie, kurie neturi, iš kur paimti, neįsivaizduoju, kaip jiems gyventi“, – kalbėjo verslininkė.

J.Alšauskienė teigė netikinti, kad kiaušinių kainos sumažės. Esą prieš Velykas jos visada pakildavo, bet į pradinę padėtį niekada nebenukrisdavo. Vis dėlto tokių aukštų kiaušinių kainų niekas neprisimena.

„Matome smunkantį savo įmonės pelną, bet pastebime, kad kai kurie žmonės net kiaušinių neįstengia nupirkti. Todėl kol kas negalime net kalbėti apie konditerijos gaminių pabranginimą“, – įsitikinusi J.Alšauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų