Verslininkai pradėjo prašyti lengvatų

Senamiesčio verslininkai pradėjo teikti prašymus nekilnojamo turto mokesčio lengvatai gauti už praėjusius metus. Tą padarė jau vienuolika juridinių asmenų ir trys fiziniai.

Ar suteikti jiems lengvatas, ketvirtadienį svarstė Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Sumos, kurių verslininkams nereikės mokėti, svyruoja nuo 135 iki 1 tūkst. 436 eurų.
Bendra suma, kuri nepatektų į miesto biudžetą, būtų 7 tūkst. 53 eurai.

Nekilnojamo turto mokesčio lengvata suteikiama tiems istorinėje dalyje dirbantiems verslininkams, kurie vykdo veiklą, skatinančią turizmą, susijusią su menu ir dailiaisiais amatais.

Nuolaidos suteikiamos ir už lauko kavines, leidimą turistams naudotis įstaigų sanitariniais mazgais. Nekilnojamo turto mokesčio lengvatos suteikiamos ir už senamiestyje atnaujintą pastato fasadą.

Nuolaidomis siekiama paremti senamiesčio verslininkus. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai be diskusijų pritarė lengvatų suteikimui istorinėje miesto dalyje dirbantiems verslininkams ir fiziniams asmenims, kurie šį kartą pateikė prašymus.

Pastarieji yra priimami iki spalio 1 dienos. Per metus lengvatą paprastai gauna 28-30 miesto istorinėje dalyje veiklą vykdančių verslininkų ir fizinių asmenų. Jų padaugėja, kai pastatų savininkai remontuoja fasadus.

Praėjusiais metais į miesto biudžetą dėl nekilnojamo turto mokesčio lengvatų nepateko apie 100 tūkst. eurų. Užpernai ši suma siekė 82,5 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių