Verslininkus ragina tikrinti šulinius

Uostamiesčio valdžia verslininkus – nekilnojamojo turto savininkus bei valdytojus ragina patikrinti, ar jiems priklausančiose teritorijose esantys inžinerinių tinklų šuliniai yra uždengti. Imtis tokios prevencijos paskatino Kauno įvykis, kai dingęs dešimtmetis po beveik paros buvo rastas įkritęs į penkių metrų gylio šulinį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas apleistoms teritorijoms, kur plėtra ir investicijos į ją yra pristabdytos.

Vienas pavyzdžių – buvusio fabriko "Trinyčiai" teritorija.

"Būna atvejų, kai šulinių dangčiai dingsta ir viduryje gatvės. Pavogti juos iš apleistos teritorijos dar paprasčiau. Prieš žiemą būtina pasižiūrėti, ar visi šulinių dangčiai yra vietoje", – tvirtino direktorius.

Rastus atvirus šulinius L.Dūda rekomendavo uždengti gelžbetoniniais dangčiais, nes metalinius ilgapirščiai gali vėl pavogti.

Dažnai metaliniai šulinių dangčiai, lietaus nuotekų grotelės dingdavo ir iš miesto gatvių, ypač esančių atokesnėse miesto vietose. Grotelės nuolat būdavo pavagiamos iš gatvės, vedančios į Tarptautinę perkėlą.

Anot L.Dūdos, šiemet tokių vagysčių buvo mažiau nei pernai ar užpernai.

Direktorius teigė, kad rekonstruojant gatves montuojami "antivandaliniai" šulinių dangčiai. Jie yra su spynomis ir vyriais.

"Šių šulinių dangčių taip paprastai nepaimsi ir nenusineši. Tačiau jie yra gerokai brangesni. Nieko nepadarysi. Gal tokius dangčius užteks padėti vieną kartą ir niekas jų nepavogs", – pabrėžė L.Dūda.

Jo teigimu, bus svarstoma galimybė šulinių dangčius su vyriais ir spynomis įrengti ir vietoje dingusių tose gatvėse, kurios dar nebus remontuojamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių