Vicemerui – dar viena pareiga: vadovaus totorių sabantujo organizaciniam komitetui

Uostamiesčio totorių bendrija "Nur" jau planuoja kitais metais Klaipėdoje vyksiantį didelį renginį – sabantujų. Klaipėdos totorių bendrijos pirmininkas Fliuras Šaripovas paprašė Klaipėdos vicemerą Arvydą Cesiulį tapti šventės organizacinio komiteto pirmininku.

2021-ieji Lietuvoje paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais. F.Šaripovas yra ir Europos totorių aljanso vadovas.

Aljansas vienija 31 totorių organizaciją 17-oje Europos Sąjungos valstybių. Paskutiniajame šio aljanso susirinkime buvo svarstoma, kur surengti europinį Sabantujų.

Šiemet dėl teisės surengti šią šventę konkuravo Rusijos ir Lietuvos totoriai.

Totoriai norėtų, kad pavasario darbų pabaigą žyminti totorių šventė vyktų alėjoje pakeliui į Vasaros estradą.

"Pirmą kartą kažkuri valstybė visus metus skirtų kuriai nors tautinei mažumai. Mūsų tautai – tai didžiulė garbė. Atsidėkodami nusprendėme šventę surengti Klaipėdoje. Sabantujuje ketina dalyvauti profesionalūs Tatarstano Respublikos menininkai. Klaipėda pasirinkta neatsitiktinai. Tai – daugiatautis miestas, juo labiau kad jis turi puikią tarptautinių festivalių rengimo patirtį", – įžvelgė F. Šaripovas.

Kalbėdamas apie pasirengimą kitais metais birželio 6-ąją vyksiančiai šventei totorių bendrijos "Nur" vadovas tikino, kad be organizacinio komiteto surengti šventės nepavyks. Susitikimo su Klaipėdos mero pavaduotoju metu F. Šaripovas pasiūlė A. Cesiuliui, kuruojančiam miesto kultūros reikalus, vadovauti šiam komitetui.

"Pasidaviau. Bus labai rimtas renginys. Tai bus ne dekoratyvinės pareigos – kuo galėsime, padėsime ir prisidėsime", – po susitikimo neslėpė A. Cesiulis.

F. Šaripovas minėjo, kad Tatarstanas šiai šventei ketina skirti bene 100 tūkst. eurų. Klaipėdos prašoma prisidėti tik vieta šventei surengti, įgarsinimo aparatūra ir paremti šventę informacijos sklaida.

"Papasakojau vicemerui, kaip tokia šventė pernai buvo surengta Taline, kokių mes turime planų. Parengiamieji darbai jau vyksta, mums reikėjo aptarti kelis konkrečius dalykus", – atviravo F.Šaripovas.

Totoriai norėtų, kad pavasario darbų pabaigą žyminti totorių šventė vyktų alėjoje pakeliui į Vasaros estradą.

Čia ketinama pristatyti tradicinį totorių kaimą, kur bus supažindinama su totorių liaudies menu ir buitimi, tūkstantmetę istoriją skaičiuojančiais tautiniais totorių žaidimais ir pramogomis. Daug dėmesio šventės rengėjai numato skirti vaikams.

Šventę rengsiantys totoriai labiausiai jaudinasi dėl pandemijos – ar ji nesugriaus planų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aga cesiul

Aga cesiul portretas
Tatar bayram qeldy

Kraukit

Kraukit portretas
ant to sesiulio daugiau.Kai pats paprastu buvo tai dar ne taip kitus šokino ir akis draskė..Pikčiurna

tfujopsikmar

tfujopsikmar portretas
klumpiu klumpiai,kaukiu nemoka uzsideti,o miesto vadovas!Va tokius ir issirenkame.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių