Paaiškėjo, kaip „vandens skaitiklių tikrintojų“ buvo apiplėšta 83-ejų klaipėdietė

Į Klaipėdą pasipinigauti vėl atvyko dvi aferistės. Kaip jau ne kartą būta, jos apgavo pagyvenusią klaipėdietę ir pavogė jos pinigus.

Pirmadienį policijai pranešta apie dviejų vagilių darbus Statybininkų prospekte. Apie 14.30 val. dvi moterys atėjo pas 83 metų moterį ir įtikino ją, kad turi patikrinti vandens skaitiklius.

Kol viena jų kalbino buto šeimininkę, antroji ieškojo grobio.

Vagys žino, kad pagyvenę žmonės santaupas dažniausiai laiko spintoje tarp skalbinių, stalčiuose, dėžutėse ir panašiose lengvai nuspėjamose vietose. Taip atsitiko ir šiai pensininkei – viena apgavikių rado jos santaupas ir moterišką laikroduką.

Tik kai menamos skaitiklių tikrintojos išėjo, senolė pastebėjo, kad nebeturi 2,9 tūkst. eurų ir laikrodžio. Bendra žala siekia 3 tūkst. eurų.

Viena įtariamųjų gali būti apie 50-ies, antroji – apie 30 metų. Būtent taip apibūdinamos nusikaltėlės Klaipėdoje veikia jau daug laiko, jos yra nuskriaudusios daugybę pagyvenusių klaipėdiečių, tačiau vis dar nesučiuptos.

Kad ir kiek įspėjimų skamba per televiziją, radiją, rašoma spaudoje, senoliai įsileidžia į namus nepažįstamus žmones.

Visai neseniai socialiniuose tinkluose dalintasi žinia apie kitą vagystę iš senjorės. Nuolat lankoma socialinės darbuotojos ji nesuabejojo, kad nepažįstama moteris atėjo vietoje apsirgusios darbuotojos jai padėti išsimaudyti.

Ir tikrai, nepažįstamoji pagelbėjo senolei švarinantis, bet po jos vizito senjorė pasigedo namie laikytų pinigų.

Senoliai turėtų įsisąmoninti, kad jokie tarnybų atstovai neprašo parodyti grynųjų, niekas namuose netikrina pinigų ir neatneša į namus permokų.

Dažnas pagyvenęs žmogus nebežino, kaip elgtis su santaupomis. Bankų darbuotojai tikina, kad laikyti pinigus bankuose yra saugiausia. O tie, kas aiškina apie tinkamą pasiruošimą galimam karui, tikina, kad namuose būtina turėti grynųjų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė svarstė – nesvarbu, kiek žmogus prarado pinigų, kiekvienas toks atvejis nukentėjusiajam yra skaudus.

„Pirmiausiai senoliai turėtų įsisąmoninti, kad jokie tarnybų atstovai neprašo parodyti grynųjų, niekas namuose netikrina pinigų ir neatneša į namus permokų. To nedaro nei bankų darbuotojai, nei policininkai, nei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos darbuotojai. Nereikėtų niekam pasakoti apie namie laikomus pinigus ir jokiu būdu negalima įsileisti nepažįstamų žmonių. Visų svarbiausia – neprarasti budrumo ir pagyvenusiems, ir jauniems žmonėms bei atidžiai tikrinti, kas paskambino“, – paaiškino A. Grauslienė.

Tikėtina, kad vagilės gyvena ne Klaipėdoje, gali būti, kad jos atvyksta iš atokiau ir ieško aukų dieną, kai dirbantys žmonės nebūna namuose, tiesiog skambindamos į butų duris.

Pareigūnai ragina kaimynus stebėti, kas vaikšto po laiptines, klausti, pas ką nepažįstami asmenys atėjo, o ir pamačius įtartinus asmenis bendraujant su senoliais, nepraeiti pro šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Bankai irgi nepatikimi.jau užmiršot ,,!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių