Vienoje Klaipėdos perėjoje – pavojingai pakibę kalėdiniai papuošimai

Visą žiemą miestiečius džiuginusios kalėdinės girliandos netrukus bus nuimtos nuo apšvietimo stulpų ir senamiesčio medžių. Vienas toks papuošimas vakar pavojingai pakibo virš Naujosios Uosto gatvės ir kurį laiką tįsojo pirmoje eismo juostoje.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai šią savaitę dekoracijas nukabino kitose miesto gatvėse, o dėl pavojingai pakibusios girliandos į miesto centrą buvo atsiųstas keltuvas su brigada.

„Mes papuošimus jau nuo pirmadienio nuimame, anksčiau to negalėjome daryti, nes buvo stiprus šaltis. Plastiko girliandos sušąla, jas sunku nuimti nuo medžių, trūkinėja laidai, po to tenka daug remontuoti“, – paaiškino įmonės „Gatvių apšvietimas“ atstovas Dainius Petrauskas.

Rudenį įmonės darbuotojai kelias savaites puošė miestą ir ant medžių bei stulpų sukabino 23 km girliandų.

„Papuošiama greičiau, o nupuošti tenka lėčiau. Kiekviena nuimta girlianda yra peržiūrima, patikrinami defektai, tik tuomet ji supakuojama saugoti. Norisi, kad jos ilgiau tarnautų“, – patikino D.Petrauskas.

Teigiama temperatūra uostamiestyje įsivyravo tik savaitės pradžioje, iki tol pajūryje spaudė šaltukas.

Darbai: įmonės „Gatvių apšvietimas“ brigada per keliolika minučių atvyko į įvykio vietą ir nukabino papuošimus. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jazz

Jazz portretas
Merija vis dar svencia?

Kažkas

Kažkas portretas
Užkliuvo ir nutraukė ,nes matosi medžių šakos pribirėję

Marius

Marius portretas
Meras tvarkosi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių