Vietoj asfalto Taikos prospekte – nežinia

Remontuoti Taikos prospekto dalį nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės ir ruožą nuo Sausio 15-osios iki Tilžės gatvės konkursą laimėjusi įmonė vėluoja vykdyti įsipareigojimus.

Baiminamasi trikdžių

Ši pagrindinės miesto gatvės vieta parengta asfaltuoti bene prieš porą savaičių. Vairuotojai kas rytą baiminasi gaišaties dėl galbūt prasidėsiančių šioje vietoje darbų, tačiau kelininkų čia vis nėra.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė užsiminė, kad rangovai, kelis kartus keitę pažadus, jų nesilaikė, todėl jiems bus taikomos sankcijos.

Pasak I.Šakalienės, rangovai buvo pateikę darbų Sausio 15-osios gatvėje atlikimo grafiką, kurio laikydamiesi jie turėjo darbus baigti iki rugsėjo 29 dienos.

Įspėjo raštu

Matydami, kad įmonė pažado netesės ir laiku darbų nebaigs, atsakingi savivaldybės darbuotojai išsiuntė rangovei bendrovei "Eurovia Lietuva" įspėjamąjį raštą.

Šiame rašte įmonė įspėta, kad, pavėlavusi baigti darbus laiku, iki spalio 20-osios, įmonė bus baudžiama, jai bus skaičiuojami delspinigiai.

Tame pačiame dokumente įmonė paraginta pradėti remontuoti gatvės dangą ir Taikos prospekte, nelaukiant, kol įmonės darbininkai išasfaltuos Sausio 15-osios gatvės dalį.

"Matome, kad kitaip rangovas šiais metais nesugebės užbaigti suremontuoti abiejų numatytų gatvės ruožų. Akivaizdu, kad darbai ir Taikos prospekte nevyksta sklandžiai, vėl įspėsime rangovą raštu", – paaiškino I.Šakalienė.

Minėtame Taikos pr. ruože darbai planuoti pirmą, antrą lapkričio savaitėmis. Tikimasi, kad darbininkai dirbs naktimis, todėl eismo trikdžių važiuojantiesiems dieną dėl to neturėtų kilti.

Savivaldybės darbuotojų manymu, paruošiamieji darbai asfaltavimui vykdomi vangiai.

Vos keli darbininkai keičia kelio bortelius, šulinių dangčius, įrengia išlyginamąjį sluoksnį.

Bendrovės "Eurovia Lietuva" generalinis direktorius Stanislavas Kablys, savivaldybės darbuotojų duomenimis, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino buvo iškviestas pokalbiui dėl rangos sutarčių vykdymo.

Atsakyti nebuvo kam?

Dienraščio "Klaipėda" korespondentai bandė susisiekti su S.Kabliu ir jo tiesiai paklausti, kada darbininkai pradės asfaltavimo darbus ir kokios priežastys neleido atlikti darbų iki sutartyje numatytos datos.

Trečiadienį įmonės administratorė patikino, kad žodžiu į šiuos klausimus niekas neatsakinės ir paprašė juos atsiųsti elektroniniu paštu, pažadėjusi atsakyti jei ne tą pačią dieną, tai kitą.

Ketvirtadienį laiško iš įmonės "Eurovia Lietuva" nesulaukta. Administratorė vėl tvirtino, kad atsakymai ruošiami, jie būsią išsiųsti jau tik penktadienį.

Paklausta, ar kuris nors įmonės atstovas galėtų tą patį pasakyti telefonu, administratorė paaiškino, kad įmonėje nėra žodžiu į klausimus atsakyti galinčių darbuotojų, bendrovės tvarka – atsakinėti į paklausimus raštu.

Matyt, įmonės atstovams sunku suvokti, kad žurnalistai dirba dienraštyje, todėl informacija besipiktinantiems miestiečiams turi būti pateikiama operatyviai.

O klaipėdiečiai baiminasi, kad netrukus užklups šalčiai, ir darbai gali dar labiau įstrigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

HH

HH portretas
matyt darbininku neturi, o jei dar like tai vieni raudonosiai

Egidijus

Egidijus portretas
Spyris i uzpakali ir trumpa kalba dar bauda paimti.Juk yra imone kur asfaltuoja duoda kazkokiems paslamekams.

Raitas

Raitas portretas
Bardakas!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių