Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoj kompensacijos – prašymas netrukdyti

2012-11-06 13:37
Vietoj kompensacijos – prašymas netrukdyti
Vietoj kompensacijos – prašymas netrukdyti / Shutterstock nuotr.

Sulaukę skaitmeninės televizijos ne visi žmonės džiūgauja, nes patyrė vargo ir nemažai išlaidų. Nors viešai apgailestaujama, kad klaipėdiečiai neskuba atsiimti kompensacijų už priedėlius, tačiau iš tikrųjų jas gauti ne taip jau paprasta.

Paaiškino, kad pavėlavo

Įsigijusi skaitmeninės televizijos priedėlį moteris kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrių, tikėdamasi gauti kompensaciją ir padengti bent dalį priedėliui išleistų pinigų. Moteriai paaiškinta, kad ji tiesiog pavėlavo – talonų priėmimui pas socialinius darbuotojus nėra ir nebus iki pat lapkričio 20-osios.

Būtent tądien baigsis Susisiekimo ministerijos nurodytas terminas iki kada galima pateikti prašymus kompensacijai gauti.

Klaipėdietei paminėjus, kad iki šios datos dar esama pakankamai laiko, papriekaištauta, kur ji buvusi anksčiau. Sunkiai gyvenanti moteris paaiškino, kad nėra taip paprasta už mažas pajamas įsigyti beveik 100 litų kainuojantį priedėlį.

Moteris prisiminė, kaip pavasarį apsilankiusi Socialinės paramos skyriuje, savo eilės laukė pusvalandį, nors darbuotoja, nesulaukusi nurodytu laiku turėjusio ateiti kliento, per tą laiką skaitė laikraštį. Į prašymą priimti interesantę anksčiau buvo atsakyta neigiamai.

Sulaukia mažai norinčiųjų

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė nustebo, kodėl klaipėdietė nesikreipė į poskyrio vedėją arba ją pačią – problema būtų buvusi išspręsta.

Ji patvirtino, kad šiuo metu pas specialistus išties nėra laisvų vietų. Didžiąją interesantų dalį sudaro gyventojai, kurie tvarkosi dokumentus dėl kompensacijų už šildymą.

Vedėja prisiminė, kad panaši situacija buvo ir tuomet, kai klaipėdiečiai tvarkėsi dokumentus dėl nemokamo maitinimo. Tačiau visi jie buvo priimti ir nė vienam neatsakyta.

Prašymai dėl kompensacijų už priedėlius priimami bendra tvarka. Tačiau norinčiųjų atgauti pinigus yra mažai, nes tokią teisę turi tik socialinės pašalpos gavėjai.

Nuo balandžio 30-osios iki lapkričio 20 d. į Socialinės paramos skyrių dėl kompensacijų už priedėlius kreipėsi 120 klaipėdiečių, iš jų 45 – spalio mėnesį.

Kompensacijos skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti priklauso tiems žmonėms, kurių šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litai.

Kompensacijos, ne didesnės nei 100 litų, skiriamos už įsigytą priedėlį, televizorių ar anteną.

Be darbo nesėdi

A.Liesytė paaiškino, kad jei turintis taloną žmogus iš anksto įspėja neatvyksiantis, vietoj jo priimamas kitas, laukiantis gyvoje eilėje.

Pasak vedėjos, kai klientas vėluoja 5 ar 10 min., specialistė turi teisę tuo metu nepriimti kito žmogaus.

Jeigu vėluojama ilgiau, ar bus priimtas kitas žmogus priklauso nuo to, kokios pašalpos dokumentus reikia sutvarkyti ir ar tai bus suspėta iki kitam interesantui numatyto laiko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų