Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoj matematikos – mirtis

2009-02-10 09:00
Vietoj matematikos – mirtis
Vietoj matematikos – mirtis / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pasekmės: po susidūrimo su sunkiasvoriu sunkvežimiu iš galingo amerikietiško "Ford Mustang" liko tik metalo laužo krūva.

Kelininkų aplaidumas pareikalavo aukos. Iš Melnragės automobiliu važiavęs aštuoniolikmetis apledėjusiame kelyje nuslydo ir rėžėsi į vilkiką. Abiturientas žuvo.

Mašina slydo šonu

Vakar rytą kelias iš Melnragės į Klaipėdą, kaip ir dažną žiemos dieną, buvo slidus.

Prieš dešimtą ryto iš namų Molo gatvėje į trečią pamoką skubėjęs Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientas Edvardas Andriekus Melnragėje prieš tiltą per geležinkelį nesuvaldė galingo "Ford Mustang".

Mašina slydo šonu ir, išvažiavusi į priešingą eismo juostą, rėžėsi į nuo kalno besileidusį sunkiasvorį sunkvežimį.

Susidūrimas buvo neišvengiamas, vaikinas žuvo iškart.

Iš lengvosios mašinos liko metalo laužo krūva. Įvykio vietoje dirbę policininkai stebėjosi, kad sveiki liko tik automobilio valstybiniai numeriai.

Apgadintas ir sunkvežimis. Jo vairuotojas nesužalotas.

Skubėjo į avarijos vietą

Klasės draugai apie nelaimę sužinojo po kelių minučių nuo avarijos, prasidėjus matematikos pamokai, į kurią E.Andriekus nespėjo.

Keli vaikinai nuskubėjo į įvykio vietą ir pamatė kraupų vaizdą – negyvas bendramokslis tebebuvo prispaustas sumaitotame automobilyje.

Klasės auklėtoja lituanistė Aldona Benderavičienė tuo metu turėjo pamoką ne auklėjamojoje klasėje.

"Vienam vaikinui kažkas paskambino ir jis išbėgo iš klasės. Netrukus dar vienas vaikinas išlėkė iš klasės. Pyktelėjau, bet netrukus į klasę įžengė vienas mokinys ir pasakė, atrodo, kad mano auklėtinis Edvardas žuvo avarijoje. Dar ilgai tikėjausi, kad įvyko klaida ir tai atsitiko ne jam, ir vaikinas liko gyvas. Patikėti tokia nelaime negaliu ir dabar", – vakar perpiet kalbėjo klasės auklėtoja.

Auklėtoja apibūdino žuvusį vaikiną, kaip ramaus būdo, santūrų, pareigingą, maloniai bendraujantį, labiau linkusį į tiksliuosius mokslus.

Sužinoję apie bendramokslio žūtį, gimnazijos abiturientai akimirksniu pamiršo penktadienį audringai atšvęstą šimtadienį. Priblokšti netikėtos nelaimės E.Andriekaus klasės draugai kartu kūrė gedulingą tekstą, kuris šiandien kartu su nuotrauka ir puokšte gėlių atsiras gimnazijos foje.

Prašė pabarstyti gatvę

Ne tik atsitiktiniai praeiviai, bet ir policijos pareigūnai konstatavo, kad avarijos metu kelias buvo labai slidus. Kelininkai čia iki nelaimės dar nebuvo pasirodę. Barstytuvas į P.Lideikio gatvę atriedėjo tik apie vienuoliktą.

6-ojo maršruto mikroautobusu važinėjantis ir individualią įmonę turintis Albertas Beniušis pasakojo panašios tragedijos tikėjęsis. Dažną dieną ties tiltu per geležinkelį vairuotojas tikino pristabdantis mikroautobusą.

"P.Lideikio gatvė, tiltas per geležinkelį ir kelias į Melnragę kur kas dažniau būna apšalęs nei bet kuri kita miesto gatvė. Ne kartą skambiname policijai prašydami pranešti, kad ši gatvė – labai slidi. Maždaug prieš mėnesį visą pusdienį skambinėjome ir prašėme kelininkų pabarstyti gatvę. Maldavome vos ne su ašaromis, sakėme, kad čia gali būti aukų. Ant kelio ryškiai buvo matomi ratų pėdsakai, kurie bylojo, kad daugybė mašinų išslydo į priešingą eismo juostą. Policininkai sakė bandę pranešti kelininkams, bet šie nereagavę į grėsmingą žinią. Tądien barstytuvas P.Lideikio gatvėje pasirodė tik po pietų, kai jau nebebuvo slidu", – kelininkų abejingumu baisėjosi A.Beniušis.

Nors įmonės savininkas savivaldybei yra įsipareigojęs vežti keleivius į Melnragę, bet atskiras sutarties punktas numato, kad dėl ekstremalių eismo sąlygų vairuotojas gali nevykdyti įsipareigojimo. A.Beniušis tikino ne kartą labai rimtai svarstęs, ar nepasinaudojus galimybe atsisakyti reiso, nes slidus kelias grėsė rimtomis avarijomis.

Apie tai, kad kelininkų pabarstyti slidžias gatves neįmanoma prisišaukti net po avarijų, kalbėjo ir sumaitotus automobilius iš nelaimės vietos išvežantys bendrovės "Priekabos" darbuotojai.

Vieta – tarsi prakeikta

Įmonės "Specialus autotransportas" direktorius Vygantas Kamarauskas kratėsi kaltinimų dėl gimnazisto žūties. Jis tikino, kad vakar apie apledėjusią P.Lideikio gatvę negavęs žinių.

Nors Šilutėje gyvenantis įmonės vadovas tikino, kad vakar į darbą pats atvažiavo labai slidžiu keliu, tačiau jo pavaldinys Gediminas Bagočius viršininkui aiškino, kad naktį Klaipėdos gatvės nebuvo slidžios, tad jų nebuvę reikalo barstyti.

Po devintos ryto G.Bagočius dar kartą pervažiavęs miestą ir tik tada pastebėjęs, kad ant tilto per geležinkelį P.Lideikio gatvėje slidu.

V.Kamarauskas teigė, kad barstytuvas iš įmonės teritorijos išriedėjo apie dešimtą ryto. Tačiau šioje vietoje jis atsirado tik apie vienuoliktą.

Klaipėdoje yra kelios vietos, kur gatvė apledėja pirmiausiai. Viena jų – kelias į Melnragę.

"Dabar sunku svarstyti, kodėl įvyko tragiška avarija. Gal jaunam vairuotojui pritrūko patirties, gal jis pernelyg greitai važiavo ar dar kas nors", – apie avarijos priežastis liūdnai samprotavo V.Kamarauskas.

Savo pavaldinių kaltės dėl tragiškos avarijos V.Kamarauskas neįžvelgė. Jis tikino, kad kelininkų mobiliojo telefono numerį 8 614 71417 žino ne tik kelių policininkai, bet ir daugelis transporto įmonių darbuotojų.

Prieš trejus metus toje pačioje vietoje panašiu paros metu nepabarstytoje apledėjusioje gatvėje susidūrė devyni automobiliai, buvo sužeisti keli žmonės.

Pavėlavo: barstytuvas avarijos vietoje pasirodė apie vienuoliktą valandą, kai plikledis jau buvo nutirpęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų