Vietoj žaidimų – išmušti dantys

Daugiabučiuose gyvenantys klaipėdiečiai pasigenda vaikų žaidimų aikštelių. Nugriovus sutrešusius, pavojų saugumui keliančius įrenginius pramogų išsiilgę vaikai karstosi ant tam nepritaikytų, nesaugių strypų, todėl neretai susižeidžia.

Vaikų tyko pavojai

Į redakciją kreipėsi klaipėdietė Sandra, kuri skundėsi, jog uostamiesčio  vaikams verkiant trūksta nemokamų žaidimų aikštelių.

"Mūsų kieme (Šiaulių g. 3, 5 ir 7 namai) per du etapus išmontavo senas, nuo tarybinių laikų užsilikusias karstykles, sūpynes. Iš vienos pusės – gerai, nes tėvai nuolat skųsdavosi, kad vaikai pareina kruvinais šonais nuo geležinių, aplaužytų ir daug gyvenime mačiusių įrenginių. Bet kai išmontavo senas sūpynes, toje vietoje liko papilto smėlio – ten dabar savo gamtinius reikalus atlieka benamiai katinai", – piktinosi moteris.

Klaipėdietė prisiminė ir šiurpą keliančią istoriją.

Tai buvo kačių išmatos.

"Neseniai mano trejų metų dukra minėtoje vietoje žaidė su kita kiemo mergaite. Kažką jos ten rado ir atnešė man parodyti. Tai buvo kačių išmatos. Apie gana rimtų infekcinių ligų grėsmę šiuo atveju nekalbėsiu. Kažkaip liūdna, kad nemyli mūsų valdžia vaikų. Tai ir žaidžia jie su kačių išmatomis, nes smėlio galima rasti tik pajūryje. Besikarstydama ant apleisto metalinio strypo, mano vyresnioji dukra neseniai išsimušė priekinius dantis. O kur karstytis?" – klausė pasipiktinusi moteris.

Pavyzdys – Latvija

Dviejų vaikų mama stebisi, jog nepaisant to, kad šiltais vasaros vakarais šalia Draugystės parko tvenkinių nuo ryto iki vėlaus vakaro lankosi šeimos, zuja vaikai, vis dėlto pastatytos tik vienos sūpynės, prie kurių nusidriekia laukiančiųjų eilės.

Kiti pasenę įrenginiai buvo išmontuoti jau prieš kurį laiką.

Pasak moters, uostamiesčio valdžiai reikėtų imti pavyzdį iš kaimyninės Latvijos, kur tiek šalia daugiabučių namų, tiek ir parkuose apstu nemokamų, puikiai įrengtų žaidimų aikštelių.

Įrengs naują aikštelę

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, Šiaulių gatvės kvartale artėjančiais metais planuojama pastatyti naują 200 kv. m ploto vaikų žaidimo aikštelę su danga ir saugiais įrenginiais.

Tiesa, kurioje vietoje ji išdygs, kol kas dar iki galo neaišku.

"Vieta bus parenkama pagal detaliuosius planus, kuriuose numatyta galimybė statyti vaikų žaidimo aikštelę. Savivaldybė kasmet įrengia mažiausiai po penkias naujas vaikų žaidimo aikšteles, vienos jų pastatomos per mūsų skyrių, kitos – kartu su didelės apimties teritorijų tvarkymo projektais. Tenka apgailestauti, kad galimybės kasmet iškart visuose miesto kvartaluose įrengti naujas vaikų žaidimo aikšteles nėra, bet pamažu šių vis daugėja", – susidariusią situaciją komentavo I.Kubilienė.

Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja taip pat tikino, kad šiuo metu savivaldybė rengia projektą, kad kitais metais "Kar Kar" parke būtų įrengta nauja vaikų žaidimo aikštelė, kuria gyventojai galės naudotis nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cernobilis.

debilui iš savivaldybės

debilui iš savivaldybės portretas
jau visi puikiai žino, kad savibledybė mums yra duota kad meras per šventę paduduotų ir savo siurbelę pamaitintų, o kiemus tvarkyt nereikia, užtenka tik prieš rinkimus pačiulbt

ha

ha portretas
gaila kad gandragalviai galvoja,kad savivaldybė tik kiemus tvarko ir daugiau neturi ką veikti.GAl norėtumėt kad ir jūsų prišnekštą butą sutvarkytų
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių