Vietoje nugriauto „Trinyčių“ fabriko - automobilių aikštelė

Uostamiesčio valdžia nori, kad nugriauto „Trinyčių“ fabriko teritorijoje atsirastų laikina automobilių stovėjimo aikštelė. Ją atidaryti bus siūloma sklypo savininkams.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad kitą savaitę bus apžiūrimos labiausiai apleistos teritorijos ir pastatai miesto centre. Bus susitinkama su jų savininkais.

Pirmadienį planuojama susitikti su „Baltijos“ kino teatro savininku. Anot K.Vintilaitės, bus kalbama, kaip rekonstruojamas pastatas bus aptvarkytas.

„Artėja vasara, miesto renginiai. Tas pastatas neturi atrodyti taip kaip šiandien. Reikia sutvarkyti tvorą, pridengti pastatą. Juk stebuklingais terminais niekas jo nerekonstruos. Turime pavyzdžių, kaip susitvarko kiti ilgai remontuojami pastatai“, – tvirtino vedėja.

Anot K.Vintilaitės, vėliau bus kalbama su „Trinyčių“ fabriko teritorijos savininkais. Miesto valdžia nori, kad čia būtų atidaryta automobilių stovėjimo aikštelė. Toks pasiūlymas bus pateiktas savininkams.

Vedėja pastebėjo, kad ši teritorija kelia pavojų žmonėms: nors yra atverta gelžbetoninė tvora, per kai kurias vienas į ją galima patekti. Žmonės čia renkasi ir girtauja.

„Automobilių stovėjimo aikštelė „Trinyčių“ fabriko teritorijoje galėtų veikti, kol prasidės statybos. Tai patogi vieta. Žmonės galėtų palikti mašinas ir eiti į senamiestį pėsti. Tai padėtų spręsti aktualią miestui problemą, o verslininkai galėtų nusistatyti savo kainas už stovėjimą ir užsidirbti“, – pasakojo vedėja.

Ketinama aplankyti ir kitus apleistus statinius ir teritorijas miesto centre. Tokių yra Pievų take prie Stomatologijos poliklinikos, senojo turgaus.

„Iš pradžių bandysime geranoriškai kalbėtis su savininkais. Jei susitarti nepavyks, fiksuosime pažeidimus ir taikysime nuobaudas“, – teigė K.Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Idomu kas toj aikstelej automobilius statys :) ?

vvv

vvv portretas
Ponia Vintilaite,senamiestyje turi buti ir nemokoma automobiliu stovejimo aikstele.Paziurekite ankstesnius miesto galvu sprendimus.Pas jus jau visus ten vietoj akiu po 2 litus.

Klausimas

Klausimas portretas
Įdomu, kas ten paliks savo mašiną ir pėdins tokį kelią į Senamiestį? Kvaila. Senamiesčio prieigos tikrai mašinų neprigrūstos, nes nelabai ką jame ir veikti yra. O teritorija susitvarkys, kuomet atsigaus ūkis, padidės pajamos ir kaip numatę savininkai plėtos čia NT statybas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių