Pereiti į pagrindinį turinį

„Viktorijos“ viešbutis Klaipėdoje sulauks atgimimo

2012-03-23 05:00
„Viktorijos“ viešbutis Klaipėdoje sulauks atgimimo
„Viktorijos“ viešbutis Klaipėdoje sulauks atgimimo / Vytauto Petriko nuotr.

Seniausias Klaipėdos viešbutis pagaliau sulaukė rekonstrukcijos pradžios. Iki šiol tokie ketinimai taip ir likdavo neįgyvendinti.

Šiomis dienomis prie miesto centre įsikūrusio, gerokai apleisto viešbučio „Viktorija“ užvirė darbai. Pastatas apjuostas pastoliais, darbus pradėjo statybininkai.

Bendrovės „Viktorija“ atstovas Mantas Milinis patvirtino, kad pradėtas pirmasis rekonstrukcijos darbų etapas – per jį planuojama atnaujinti viešbučio fasadą iš Naujojo Sodo, S.Šimkaus ir Vytauto gatvių pusių, pakeisti langus.

Tarp numatytų darbų – istorinės salės, įrašytos į kultūros paveldo sąrašą, rekonstrukcija. Joje vykusias linksmybes dar primena išlikę seni šviestuvai, dalis senojo parketo, kurį pagal galimybes bus stengiamasi išsaugoti.

Kaip pasakojo darbus atliekančios įmonės „Pamario restauratorius“ vadovas Aldas Kliukas, po rekonstrukcijos pastatas ne tik pagražės, bet ir šiek tiek pakis – bus atvertos kai kurios angos, neliks balkonų.

Darbus planuojama baigti iki vasaros pabaigos. Pastatui atgaivinti numatyta skirti per 16 mln. litų. Dalis pinigų gauta iš ES, o kita – iš Ūkio ministerijos.

Po rekonstrukcijos žadama atgaivinti viešbučio veiklą. „Viktorija“ turėtų papildyti aukščiausios kategorijos viešbučių uostamiestyje sąrašą. Jame numatoma įrengti 100 numerių bei sukurti keturių žvaigždučių kategoriją atitinkančią paslaugų infrastruktūrą.

Planuojama, kad viešbutis atsidarys kitų metų pabaigoje. Kol kas nežinoma, ar jam pavyks išsaugoti savo senąjį pavadinimą.

M.Milinis tikisi, kad „Viktorijos“ pavadinimas išliks bent žodžių junginyje.

Vieną seniausių Klaipėdos viešbučių per pastaruosius keliolika metų bandyta atgaivinti ne kartą, buvo parengti keli rekonstrukcijos projektai. Tačiau darbai užstrigdavo net neprasidėję.

Šiame pastate XVIII a. veikė smuklė. XIX a. antroje pusėje, pasikeitus savininkui, pastatas pavadintas „Viktorijos“ viešbučiu.

Per Antrąjį pasaulinį karą bešeimininkis statinys smarkiai nukentėjo, buvo nuniokotas. Sovietmečiu rekonstruotas pastatas kurį laiką buvo tapęs statybininkų bendrabučiu, po to čia pradėjo veikti „Klaipėdos“ viešbutis.

„Viktorijos“ pavadinimas įstaigai sugrąžintas, pastačius dabartinį „Amberton Klaipėda“ viešbutį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų