Pereiti į pagrindinį turinį

Viltį dovanojo 4 tūkst. bėgikų

2009-06-01 23:59

Antrą kartą surengtas „Vilties bėgimas“ vakar miesto gatvėmis nuvilnijo daugiau nei 4 tūkst. žmonių minia – tiek atsirado norinčiųjų dalyvauti kilniame maratone.

Jo organizatoriams ypač didelis žmonių aktyvumas tapo ir galvos skausmu, mat jie pritrūko ir specialių akcijos marškinėlių dalyviams, ir maratono bėgikams suteikiamų prisegamų numerių.

Pernai „Vilties bėgime“ dalyvavo apie pustrečio tūkstančio žmonių. Šiemet jų tikėtasi sulaukti daugiau, tačiau toks aktyvumas pramoko organizatorių lūkesčius.

„Vilties“ maratoną bėgo ne tik klaipėdiečiai, bet ir kaimyninių rajonų gyventojai. Savo jėgas išmėgino ir dešimtmečiai, ir studentai, ir pensininkai, ir sveikieji, ir neįgalūs žmonės.

Klaipėdos gatvėmis kilometrus suko ir užsieniečiai – svečiai iš Anglijos, Airijos, Vokietijos, Italijos. Tarp tūkstančių dalyvių buvo matyti ir žymių veidų: politikų, verslininkų atlikėjų.

Visos garsenybės startavo nuo Atgimimo aikštės ir įveikė 3,3 kilometro ilgio distanciją.

Beje, ji buvo populiariausia tarp visų dalyvių. Nuo Atgimimo aikštės Vasaros estrados link startavo per 2 tūkst. maratono dalyvių.

„Vilties bėgime“ taip pat buvo galima pasirinkti 10 km, 6,6 km ir 600 metrų ilgio distancijas. Pastaroji buvo skirta neįgaliesiems.

Maratono dalyviai ne tik varžėsi, kuris iš jų greičiausias, bet ir aukojo pinigų, kurie bus skirti Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir paramos centro statyboms Klaipėdoje pradėti.

Kiekvienoje starto vietoje stovėjo aukų dėžutės, į kurias maratonininkai buvo kviečiami mesti pinigų.

Dėžutės buvo nuvežtos į Vasaros estradą, kur vyko finalinis „Vilties bėgimo“ koncertas. Po jo ir suskaičiuota, kiek pinigų žmonės paaukojo.

Tie maratono dalyviai, kurie nebuvo pasiėmę grynųjų pinigų, aukojo siųsdami trumpąsias žinutes. Vakar jų išsiųsta 285. Kiekviena jų specialią aukų sąskaitą papildė penkiais litais.

Aukoti trumposiomis žinutėmis buvo galima beveik visą mėnesį. Tačiau kol kas nežinoma, kiek pinigų pavyko surinkti.

Pernai „Vilties bėgime“ surinkta apie 14 tūkst. litų. Iš viso Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir paramos centro statyboms reikia apie 3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų