Pereiti į pagrindinį turinį

"Vilties bėgimui" rūpi ne tik statybos (trasos schema)

2010-05-18 05:00
Pokyčiai: simbolinė vilties plyta šiemet apvilkta naujais rūbais.
Pokyčiai: simbolinė vilties plyta šiemet apvilkta naujais rūbais. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Trečiasis Vilties bėgimas ankstesniuosius pranoks ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir renginių geografija.

Įvedė mokestį

Lietuvoje diagnozę "vėžys" per metus išgirsta 17 tūkst. žmonių, tačiau ši žinia vienaip ar kitaip paliečia apie pusę milijono lietuvių.

Tam, kad jie turėtų namus, padedančius susigyventi su liga ir pasisemti vilties, broliai pranciškonai prieš penkerius metus įsteigė viešąją įstaigą Šv.Pranciškaus onkologijos centrą.

Šį sekmadienį vyks trečioji centro statybos paramos ir solidarumo su sergančiaisiais akcija Vilties bėgimas.

Likus beveik savaitei iki bėgimo starto buvo užsiregistravę daugiau nei 2 tūkst. bėgikų. Prognozuojama, kad sekmadienį šis skaičius bus gerokai didesnis.

Šių metų naujovė, kad bėgikai turės sumokėti simbolinį dviejų litų starto mokestį ir turėti savo marškinėlius. Juos taip pat bus galima įsigyti už 10 litų, taip prisidedant prie onkologijos centro statybos.

Vilties bėgimo organizatoriai neslėpė, kad kai kuriems būsimiems bėgimo dalyviams mokesčio įvedimas sukėlė nepasitenkinimą.

Brolis Benediktas Jurčys paaiškino, kad įvesti mokestį nuspręsta dėl to, kad ankstesniųjų bėgimų organizavimas surydavo daug pinigų. Tad jų nebelikdavo centro statybai.

Ugdo savanorius

Vaikams iki 14 metų mokėti simbolinio starto mokesčio nereikės. Pasak B.Jurčio, taip norima ugdyti paramos kultūrą bei užsiauginti savanorių kartą.

"Neužtenka tik pastatyti pastatus. Reikia ugdyti ir savanorius, dirbsiančius onkologijos centre", – kalbėjo brolis pranciškonas.

Pernai pradėtos ruošti pirmosios savanorės būsimajam centrui – dešimt vėžį įveikusių moterų sėmėsi patirties panašiame centre Anglijoje. Pasidalyti savo žiniomis sutiko ir medikai iš anapus Atlanto, atvyksiantys organizuoti kursų slaugytojoms ir savanoriams.

Laukia ne tik bėgimas

Šiemet Vilties bėgimo renginiai gerokai prasiplėtė. Šį penktadienį onkologiniai ligoniai ir jų artimieji rinksis į Prano Domšaičio galeriją, kur dalysis patirtais išgyvenimais ir bendra viltimi.

Šeštadienį prie būsimojo onkologijos centro, koplyčios altoriaus vietoje ateities kartoms bus įmūryta kapsulė. Joje bus ir dienraščio "Klaipėda" straipsniai, atspindėję Vilties bėgimo įvykius.

Vilties bėgimas startuos sekmadienį 14 val. Pirmą kartą žiūrovai tiesioginę transliaciją iš Klaipėdos galės stebėti per TV3 televiziją. Vakare Vasaros estradoje prasidės finalinis koncertas, kurį taip pat transliuos televizija.

Nors akcija startuos tik savaitgalį, tačiau aukoti galima jau nuo šiandien: perkant simbolines plytas arba skambinant trumpaisiais telefonais.

Vilties bėgimas skaičiais

Pernai už simbolines plytas surinkta – 130 tūkst. litų

Per Vilties bėgimą – 2009 – 50 tūkst. litų

Pernai Vilties bėgime dalyvavo per 5 tūkst. žmonių

Aukoti Šv. Pranciškaus onkologijos centrui galima skambinant telefonais

1890 – auka 2 Lt

1891 – auka 5 Lt

1892 – auka 10 Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų