Virusas koreguoja klaipėdiečių kasdienybę: nemokamas transportas – tik vieną dieną

  • Teksto dydis:

Šiemet nemokamai viešuoju transportu gyventojai po miestą keliaus vieną dieną per metus, o ne keliskart. Galimybę į didelius planuotus renginius atvykti nemokamai iš klaipėdiečių atėmė pandemija.

Koronavirusas ir toliau koreguoja klaipėdiečių kasdienybę. Aiškėja, kad šiemet gyventojai neteks anksčiau numatytos galimybės bent kelias dienas per metus nemokamai naudotis viešuoju transportu.

Praėjusiais metais miesto taryba buvo numačiusi, kad nemokamai viešuoju transportu visi keleiviai galės keliauti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Klaipėdos šviesų festivalio, Jūros šventės metu bei minint Dieną be automobilio.

Taip pat planuota, kad viešasis transportas nekainuos ir Lietuvos vakarų krašto dainų šventės, tarptautinio festivalio "Europiada", pasaulio salės futbolo čempionato dalyviams.

Kaip ir planuota, tokia galimybe jau buvo pasinaudota per Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Klaipėdos šviesų festivalį, tačiau dabar žadama palikti tik vieną progą.

Neseniai siūlymą miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariams pristatęs Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad dėl koronaviruso pandemijos renginiai, per kuriuos planuota žmonėms dovanoti nemokamas keliones viešuoju transportu, neįvyks.

"Abejojama tik dėl Jūros šventės, bet jeigu ji ir vyks, bus labai maža", – sakė R.Mockus.

Įvertinus šias aplinkybes ir tai, kad Kultūros skyrius nerekomendavo nemokamo transporto lengvata skatinti gyventojų vykti į numatomą Jūros šventę, nuspręsta atsisakyti tokios galimybės.

Visiems keleiviams nemokamai viešuoju transportu važiuoti siūloma leisti tik Dieną be automobilio, kuri yra minima rugsėjo 22-ąją.

Skaičiuojama, kad, atšaukus planuotą lengvatą, bus sutaupyta apie 120 tūkst. eurų, šiuos pinigus, anot Transporto skyriaus vedėjo, bus galima panaudoti kitoms su dabartine situacija susijusioms reikmėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
cia taip "skatinama" atsisakyti nuosavo transporto, netersti ora, saugoti gamta.... da dolb anas dudoriau susikisk tu ta vienintele diena zinai kur???

O

O portretas
Iš katros pusės pensininkai.

kaukė

kaukė portretas
Pasiimkit ir tą "tik vieną".Pensininkai nenubėdnės ir ilgiau gyvens pėstute pasiekdami tikslą...kai kurie su automobiliu ir į parduotuvę įvažiuotų ,-suteikit jiems tą malonumą...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių